Bilgisayar, internet teknoloji alanı için konuşuyorum;
Okul okumadan mühendisin fazlası olunur.

Bilgisayar mühendisliği bölümünü 8.senesinde bırakmış birisi olarak; ihtiyacınız olmayan yeni teknolojilerden geri kalmış lüzumsuz binlerce bilgiyi öğrenmek zorunda değilsiniz. 15 yılı aşkın süredir yazılım geliştirdiğim için alanında uzman olduğum web yazılım ve veritabanları derslerine girdiğimde, anlatılan bilgileri ve mutlaka değinilmesi gereken konuların adının bile geçmediğini gördüğümde şok olmuştum. Eğer tüm derslerde (masaüstü yazılım vs.) bilgiler bu şekildeyse vay bizim eğitim sistemimize..

Teknolojinin devi olarak lanse edilen Google bile geçtiğimiz senelerde iş başvurularında üniversite mezuniyet koşulunu kaldırdı. Diğer mühendislikler için yorum yapamam ancak bilgisayar/teknoloji/internet söz konusu olduğunda teorik bilgileri bilen değil sahada pişen projelerde yer alan tecrübe edinen kişilere ihtiyaç duyuyor firmalar.

Bu demek değil ki bilgisayar alanında üniversite okumayın; üniversitenin eğitim haricinde çok fazla artısı var ve bunlardan faydalanabilirsiniz. Ancak başarılı bir mühendis olmak istiyorsanız okurken yandan mutlaka projelerde yer alıp tecrübe edinmelisiniz. İlk etaplarda parayı önemsemeyerek sadece işi öğrenmeye çalışın, kendinize yatırım yapın. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

Sevgiler.