Arkadaşlar merhaba,
Forumu takip edenler bilirler. Yaklaşık 15 gün önce, bir kullanıcımız
"linux sistem mühendisi yetiştirilmek üzere 2 kişi aranıyor" adlı bir konu açtı. Konuyu okumak isteyenler vermiş olduğum bağlantıdan göz atabilirler. Buna anlam veremeyerek aşağıda ki yazıyı konu altına yazdım.
"yaptığınız güzel bir şey fakat mühendislik eğitmi sadece üniversitelerin ilgili bölümlerinden verilebilmektedir. El vererek mühendis yetiştirilmez hocam, yanlşsam düzeltin. Bunun doğrusu sistem mkühendisinden teknik konular üzerine eğitim demek daha doğru olmayacak mıyıdı"
Cevap olarak bir kullanıcıdan: Mühendislik düzeyindeki eğitim mühendislik eğitimidir. Ben çok mühendise mühendislik eğitimi verdim

Kısaca özetleyecek olursam, bir insanın mühendis statüsüne ulaşabilmesi için belirli bir eğitim görüp, eğitim gördüğü üniversiteden diploma ve transkipte sahip olması gerektiğini söyledim. Yoksa bugün mühendisler mühendis yetiştirebiliyorsa, doktorlarda ben doktor yetiştireceğim der. Böyle bir imkan varsa, herkes kartvizit bastırır, fabrikalara başvuru yapar, ben mühendisi der. Ki adama demezler mi diploma nerede transkript nerede diye.
Uzun lafın kısası, konu sahibi konuyu güncelleyip, beni etiketleyerek hala aşağıda ki açıklamayı yazmış kendisi.
@sosyalortak;
Dünyanın her yerinde bu işi yapanlara "Linux System Engineer" denir. "Engineer" Mühendis demek. google da 145 Milyon sonuç var..
Mühendis kelimesine takılmanın bi mantığı yok. Sen istediğini söyle Onlar yine Linux Sistem Mühendisi diyecekler.
Herkesin geçtiği köprüden sende geç. Dünyanın kabul ettiği gerçekleri sende kabul et.
Biz meslek öğreteceğiz sen olayı diplomaya üniversiteye döndermişsin. Linux Sistem Mühendisliği eğitimi veren üniversite neresiyse oraya git sen buralarda kalabalık etme trollük yapma konuyu baltalama..
O zaman babacım biz boşuna okuduk, diploma aldık. Birilerinin yanında bu işlerin eğitimi oluyorsa, yazık okuyan milyonlarca üniversiteli gence