coder7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böylesine katkı değer bir konu açtığınız için teşekkür ederiz hocam. Peki sizce hatrı sayılır gelirler elde etmeye başladığınız anda bir şahıs şirketi kursak ve oyunu kurallarına göre oynasak daha mantıklı değil mi? Araştırmalarıma göre şahıs şirketi kurmak ve kapatmak oldukça kolaymış. Bu konuda tavsiyeniz nasıl olur?
O kadar araştırmadan sonra ogrendıgım şu yıllık kazancınıza göre ilerleyin. cunku vergi dilimleri var. sahıs sırketiyle baslamak mantıklı. hem sırket kurdugunuzda giderlerinizi de gosterirsiniz.

hakyil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-Sanıyorum bir mali musavırın bir webmaster forumunda bulunup yorum yapması webmasterların gelişimine katkıda bulunmak yerine başka amaçları benimsiyordur!

Bu soruya yaşın kaç başın kaç (yanlış anlaşılmasın r10 yaşı) diye sorarlar.

2- Şu ifadenizi defalarca okudum. ve anlamadım. COK COK BÜYÜK BELA nedir? Ben nasıl bir suç işledimde devlet tarafından benim başıma çok çok büyük bele gelicek?
Farkında mısınız bilmiyorum ama vergi kaçakçısı olarak takiptesiniz. Para kazanmışsınız ve vergi ödememişsiniz ve hala bunu normalmiş gibi para kazandım neden vergi vereyim havasındasınız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o kazançta ve ben vergi vermem diyorsunuz. (Mesela Amerikada en büyük suç vergi kaçırmak)

(Burada vergiyi bilmeden bu durumda olanları tenzih ediyorum.)

Çok çok büyük bela ise bu durum tam 5 sene sonuna kadar son haftaya kadar beklenip size ceza olarak gelecek. Gelecek rakam da kazandığınızı bile geçecek kadar olacak muhtemelen. Tüm varlığınızla buna karşı sorumlu olacaksınız. Herşeyinize haciz gelecek.

Son olarak forumda yazılan herşeye saygı çerçevesinde yorum yapabilirim. En azından başkalarının amaçlarını sorgulama hadsizliğine girmiyorum.

Sağlıcakla kalın...
Beyenfendi kim dedi size vergi kacırdıgımı siz bana alenen suc atıyorusunuz. Siz benim yazımı okumandınız mı???? neden vergi vereyim dedıgımı nerde okunuduz??? tüyü bitmemiş yetim hakkı diyerek duygusallık yapmayın lütfen. Ben amerikada şirketimin kazancından vergi odedim!!

Siz bence burdaki insanları korkutuyorsunuz. Korkup size mi başvurucaklar? amacınız nedir? yardımcı olmak mı yoksa kaos ortamı yaratmak mı? ben zaten yeterince kişiye danışmısım. ifademi vermiişim. Eğer yazımı okusaydınız belkide bunları hiç konuşmuyor olurduk!

Umarım radmin bu durum ile ilgilenir.