Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Fakat net ve yapmanız gereken çok açık bir konuyu uzatmışsınız. Aslında uzatabilmenizin tek bir nedeni var. Gelir İdaresi gerçekten internet dünyasının vergi konusunu bilmediğini kabul ediyor ve altın yumurtlayan tavuğu sert mali tedbirlerle kesmek istemiyor. Eğer böyle olmasaydı geriye dönük gelirlerle ilgili cezaları keser bitirirdi işi. Ellerinde kesin kanıt olduğundan dolayı da bu işin mahkemede kazanılması imkansız. Alenen gelir var ve vergisi ödenmemiş.
Gelelim sizin konunuza;
Yapacağınız çok basit %50 gider hakkı tanınmış size ve bunu imza altına alıyorsunuz. İlerde size ekstradan bir vergi çıkartılması vs. söz konusu değil. Siz geriye dönük vergi kaydı açıp, ödeme aldığınız dönemlerde yarısını gider göstererek gelirlerinizle ilgili beyanname vermek. Mutlaka bu beyannameyi vermelisiniz. Yoksa ileride çok çok büyük bir bela ile karşı karşıya kalırsınız.
Yorumlarınız için teşekkürler.
AMA Bir çok mai musavırle konustum. Hepsi farklı seyler soluyor. Kimse konudan cok haberdar degıl. Ben beni çagıran vergi denetim kurulundakı hanfendiye ve mufettise gelir vergimi odemek ıstedıgımı ama herşeyin cok karısık oldugunu bıldırdım. Bir gelir soz konusuysa vergide muhakkak vardır. Ama bunlar yasal cercevede olmalı. Isın yasal kısmı henuz net degılken nasıl olurda fazla veya eksik bildirim yapalım. Sonra size kim %50 gider dedi derler bole. %50 gider belgem nerde dıye sormazlar mı adama.
%50 hakkı dıye birşey yok. sanırım yazdıklarımı okumamıssınız. Eger tam okusaydınız neden uzattıgımı anlardınız. Dikkatinizi cekerim ki herhangi bir soru sormadım. Sadece hikayetimi anlattım. Gorusunuz degerli ama şu aşamada kafa karıstıryor. İyice kafaları karıstırmayalım.
Sanıyorum bir mali musavırın bir webmaster forumunda bulunup yorum yapması webmasterların gelişimine katkıda bulunmak yerine başka amaçları benimsiyordur!
5 sene önce biraz masraf edip Kıbrıs'da bir şirket kursaydınız, şuan varlık barışı kapsamında sadece %1 vergi ödeyerek tüm kazancınızı Türkiye'ye yasal olarak getirebilirdiniz. Devlet, özellikle bilişim sektörünü offshore şirketlere yönlendirmemeli, ben kazancımdan net %15 ödemeye razıyım ama kazancımdan %50 ye varan vergi ödemesine yokum kimse kusura bakmasın.
Hocam tavsiyen icin sagol ama dedıgım gibi ozman bılmıyorduk.
Yapacağınız çok basit %50 gider hakkı tanınmış size ve bunu imza altına alıyorsunuz. İlerde size ekstradan bir vergi çıkartılması vs. söz konusu değil. Siz geriye dönük vergi kaydı açıp, ödeme aldığınız dönemlerde yarısını gider göstererek gelirlerinizle ilgili beyanname vermek. Mutlaka bu beyannameyi vermelisiniz. Yoksa ileride çok çok büyük bir bela ile karşı karşıya kalırsınız.
Şu ifadenizi defalarca okudum. ve anlamadım. COK COK BÜYÜK BELA nedir? Ben nasıl bir suç işledimde devlet tarafından benim başıma çok çok büyük bele gelicek?