GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle bir durum var. Büyük kurumsal şirketlerin Google vb platformların pazarlama ve satış bölümleriyle birebir iletişime geçme durumu var, yüzyüze. Bu bağlamda şirketin büyüklüğüne göre istisnai durumlar yapılabiliyor. Örneğin; siz yıllık 5 milyon lira bütçeli adwords reklamı ödemesi yapan bir şirketseniz, belirli zamanlarda şirketin size sıralamalarda bir istisna göstermesi söz konusu olur. (trendyol, n11 vb konuşuyorum)

Büyük sistemlerin seo, backlink, title, desc vs vs hiçbir derdi yoktur. Haber sitelerinde de benzer durumlar söz konusu olabiliyor. Adını vermeyeceğim, şuanda büyük bir haber sitesinin seo danışamanı ve tarafımca yetiştirilmiş sevdiğim birisi bundan 2 sene önce bazı çalışmalardan bahsetti. Yani yok google insaflı davranır adam kayırmaz vb kimse demesin, bende dahil çoğumuz işin iç yüzünü bilmiyoruz. Etstur, tatil.com tatilbudur vs vs bu tür firmalar trilyonları bağlıyorlar reklam için (adw için diyorum) şirketten bazı şeyleri talep edebiliyorlar arka planda, tamamen yöneticilerin insiyatifinde.

Bu dediğime katılanda olur katılmayanda, seo paketlerine yatırılan paralar artık boş. R10'u genel olarak bir inceleyin, seo paketi alarak, tanıtım yazısı alarak kaç kişi zirvede dolaşıyor? Şuanda sadece bu paketlerle yan ufak gelirler elde edebileceğiniz sistemler yapabiliyorsunuz. Varmı 300 500 tl veripte 150 200k hite çıkan, varsa kaç kişi? Bazı şeyleri yazılımsal olarak yaparsınız, bazı şeyleride parasal. Para demek güç demektir, sen istediğin kadar backlink, paravan ağı kur, adam 250k tl'lik adwords dayar ve şu şu kelimelerde tepelerde olmak ister, sabah kalkarsın adam tepede.
Kesinlikle katılıyorum şunlarıda eklemek istiyorum: Şimdi arkadaşlar edu, gov bilmem ne hiçbir backlink bir işe yaramıyor. Neden yaramıyor: bu aldığınız linklerden size trafik gelmesi gerekiyor ki, Analytics aracı atıyorum 100 kişi siteye girmiş sayfada geçirilen ortalama süre 6 dakika vb gibi analizleri çıkarabilsin ki diğer siteler ile sizin sitenizi bir sıralamaya soksun. Atıyorum ben web tasarım kelimesinde öne çıkmak istiyorsam: tonlarca saçma sapan link içeren backlink paketine para vereceğime: giderim r10'a reklam veririm hem hedef kitleme ulaşırım hemde trafik alırım. Otoriter siteler ise buradan kazanıyor, şunuda belirteyim kim Google arama motoru hakkında işte istisnai durumlar vb ayrıcalık yapıyor diyorsa yanılıyor. Şöyleki tekrar anlatmak istiyorum: Bu bahsettiğiniz firmaların büyük çaplı bütçeleri var ve her yerden durmadan her saat başı trafik alıyorlar ve UI/UX başarılarından dolayı kullanıcıyı sitede tutmayı başarıyorlar, tabii birazda pazar hakimiyeti. Bakın ben: "seo uyumlu içerik nasıl yazılır" sorgusunda neredeyse 8. sayfadaydım facebook platformunda reklam çıktım küçük bir bütçeyle aldığım trafiği sitemde tuttum ve 2. sayfadayım. Sitemde hiç bir backlink bulunmamakta. İçeriğimi çok kaliteli yazıyorum, isteyenlere özelden sıralama aldığım kelimeleri gönderebilirim. Hiçbir şekilde kimseye işte 100 kelimesi 1.5, 2TL'den vesaire yazdırmadım. Oturup kendim tek tek içeriklerimi yazıyorum. 1 içeriğim ortalama 5 saat sürüyor ama hakkınıda alıyorum Konu sahibi bence bakış açınızı biraz değiştirmelisiniz.

Ayrıca E-Ticaret projesi olan ve girişim yapan arkadaşlara yardımcı olmak vaabındada bir örnek vermek istiyorum: "deri etekle ne giyilir"sorgusunu aratın ve derimarket.net sitesini ele alın anlayacaksınız