hedwing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok özür dileyerek söylüyorum ve gerçekten merak ediyorum bir insan tuvalet kağıdını neden internetten sipariş verir? Sokağa çıksanız eminim 5 en fazla 10 dakika yürüme mesafenizde bir yerlerde tuvalet kağıdı satan migros,carrefour,bim vs.market vardır. Oradan neden almıyorsunuz da internetten alıyorsunuz? (Büyük bir indirim varsa bir şey demiyorum, sorum indirim harici bütün alışverişlerini internetten yapanlara)
Konuyu açan arkadaşı tanımam.
Ama açtığı konu yeni neslin nereye geldiğini gösteriyor.
Öyle bir hıza alışmışlar ki, bu hız gerçekleşmediğinde isyan ediyorlar.
25 liralık tuvalet kağıdı için hepsiburadanın müşteri hizmetlerini arayıp hesap soruyor insanlar.
Neden markete gidip almadın da hepsiburadadan aldın?
Çünkü ucuza gelmiştir.
O zaman ucuza almanın bir bedeli var, biraz beklemek lazım.
Bana 5 bin sipariş geldiğinde malları gönderirken önceliği 1 lira kar ettiğim tuvalet kağıdına vermem.
Daha yüksek tutarlı ve daha yüksek kar marjlı müşterileri memnun ederek başlarım işe.
25 liralık tuvalet kağıdını ucuz diye sipariş verip sonra nerede kaldı benim tuvalet kağıdı diye müşteri hizmetlerini aramak bile garip.
Önünde sonunda gelir.
O şu zamana kadar sipariş verin, şu en geç şu gün kargoda gibi ibareler normal dönemlerde işe yarar.
Çünkü o ibareler var olan anlık sipariş adedine göre değil, geçen aylardaki siparişlerin kargolanma ve kargoların teslim edilme hızlarına göre referans veriyor.
Efsane Cuma gibi indirimlerin yoğun olduğu dönemlerde sipariş adetleri artıyor ama o siparişleri gönderen eleman sayısı, taşıyan kargo şubesi sayısı artmıyor.
Doğal olarak böyle yoğun sipariş alınan dönemlerde o referans için verilen teslimat zamanları tutarlı olmaz.
İnternetten alışveriş yapıyorsanız bunları bilmeniz lazım.
Hem 3 kuruş hem cam kenarı hem şoför mahali olmuyor...