eds öyle her işi gören bir sistem değil. hız, hız koridoru, kırmızı ışık, park ihlali, şerit ihlali gibi hepsi için ayrı ayrıdır. bahsettiğin yoldaki edsnin tipine bakmak lazım. sık sık antalya - sakarya yapıyorum, 5 tane eds geçiyorum, bucak tarafında 60 olduğu için genelde emniyet şeridinden gidiyorum. bana da ceza gelmedi çünkü oradaki eds hız tespiti için.
kameradan bile gelebilir dememin sebebi farklıydı. emniyet şeridi ihlali ve şerit ihlali farklı. örneğini üst mesajımda verdim.
ayrıca ihmal olduğunu da söyledim. evet benim bir ihlal yaptığım söyleniyorsa yerdeki çizgiyi görmem lazım. ama yine de bu iki şeritli yolun en sağının emniyet şeridi olduğu gerçeğini değiştirmez. itiraz etsin, muhtemelen böyle bir cevap alacaktır.
@OnurTürk; hocam videoda evet sizin gibi herkes emniyet şeridini kullanıyor. herkes kullanıyor diye bir itiraz çeşidi görmedim. daha çok ışık öncesi ve sonrası şerit çizgileri yoksa bunları tespit edip kanıt olarak bunları sunmalısın. diğer arkadaşın dediği gibi de transporterın orda kesiksiz çizgiyi gayet net görebiliyorum.
Bunu anlamak için eds'nin çalışma mantığını öğrenmek gerekir önce. EDS'nin şerit ihlali kararı verebilmesi için en az iki dedektörden geçip kanıtlanması gerekir. Emniyet şeridinde durur halde olan araca ceza yazmaz. Her eds'de şerit ihlalini tespit etmez, her kameranın farklı bir işlevi vardır. Sizin ordaki muhtemelen kırmızı ışık ve plaka tanıma içindir.
Yerden 2 metre kadar yüksek 2-3 tane gözü var üzerinde baya teçhizatlı durduğu için o örneği verdim hocam küçük bi radar değil dediğiniz gibi şerit ihlaliylede ilgilenmiyordur belki o durumu bilmiyorum
çorluda malum eds ler hız tespit edsleri 77 km yi geç flash patlar direk.
bir de oradaki kameraların bulunduğu ışıklardan önce sağa sapak var(bu olaydaki ışıklarda durum farklı) emniyet şeridi muhabbeti yok en sağa gidersen sapak yoluna giriyorsun.
Çorluyu biliyorsunuz sanırım hocam. Bülent ecevit bulvarındaki ali kayan ışıklarından bahsediyorum. Sağa sapak var evet ama sapaktan sapan adamdan ziyade eğer emniyet şeridiyse o şerit ne kadar önünde sapak olursa olsun kırmızı ışıkta emniyette bekleme yapılması çok sakıncalı ambulans gelse (ki devlet hastanesinin bulunduğu ana yol) problem yaratır ve bence oraya ışık ihlal radarının yanında emniyet şeridi içinde çalışma yapılmalı diye düşünüyorum (tabi emniyet şeridi ise)