Çok şeritli yolda en sağ taraf emniyet şeridi diyen arkadaşlar, Tekirdağ Çorlu ilçesinde yaşıyorum aynı şekilde bir yol var ve ışıklarda büyük ayaklı EDS lerden var. Yoldaki çizgiler belli değil herkes şeridi kullanıyor (bende dahil) ve hiç fotoğraf çektiğini ceza geldiğini görmedim. Madem şerit ihlali oluyor neden koca EDS radarı şerit ihlaline yapıştırmıyor cezayı? Size bişey söyleyeyim kimse yanlış anlamasın kurtlar aç kalınca dağdan köye inermiş kuralları kimse keyfine göre şekillendiremez orda şerit ihlali varsa yerde çizgide olacak bu kadar basit
eds öyle her işi gören bir sistem değil. hız, hız koridoru, kırmızı ışık, park ihlali, şerit ihlali gibi hepsi için ayrı ayrıdır. bahsettiğin yoldaki edsnin tipine bakmak lazım. sık sık antalya - sakarya yapıyorum, 5 tane eds geçiyorum, bucak tarafında 60 olduğu için genelde emniyet şeridinden gidiyorum. bana da ceza gelmedi çünkü oradaki eds hız tespiti için.
kameradan bile gelebilir dememin sebebi farklıydı. emniyet şeridi ihlali ve şerit ihlali farklı. örneğini üst mesajımda verdim.
ayrıca ihmal olduğunu da söyledim. evet benim bir ihlal yaptığım söyleniyorsa yerdeki çizgiyi görmem lazım. ama yine de bu iki şeritli yolun en sağının emniyet şeridi olduğu gerçeğini değiştirmez. itiraz etsin, muhtemelen böyle bir cevap alacaktır.
@OnurTürk; hocam videoda evet sizin gibi herkes emniyet şeridini kullanıyor. herkes kullanıyor diye bir itiraz çeşidi görmedim. daha çok ışık öncesi ve sonrası şerit çizgileri yoksa bunları tespit edip kanıt olarak bunları sunmalısın. diğer arkadaşın dediği gibi de transporterın orda kesiksiz çizgiyi gayet net görebiliyorum.