Arkadaşlar daha iyi fikir vermesi açısından çektiğim videoyu izlemenizi rica ediyorum.

https://streamable.com/vxz7x

MertcanK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birden fazla şerit bulunan her yolda yolun en sağı emniyet şerididir. emniyet şeridi ihlali, şerit ihlalinin dışında değerlendirilebilir. bulunduğunuz yerde var mu bilmiyorum fakat bazı kavşak, sapak, kırmızı ışık öncesinde “şeridinizi seçin” tabelası bulunur. sen şeridi seçmeyip en sağdan, sola dönmeye çalışırsan kameradan bile şerit ihlali cezası yiyebilirsin.

fotoğrafta kesinlikle bir ihmal söz konusu buna lafım yok. sadece yol çizgisi değil, yavaşlama şeritleri bile silinmiş bir parçası kalmış, muhtemelen uzun süredir ilgilenilmiyor. yine de itiraz sonrası en başta söylediğim cevabı alabilirsiniz. hatta ışıklara gelmeden 300-400 metre öncesinin çizgileri bile itiraz sonucunu şekillendirebilir.

burası 2 şeritli bir yol, sen en sağın emniyet şeridi olduğunu bilmiyor musun diyebilirler. kaldı ki öyleyse emniyet şeridi önceliği araçların rahatlıkla geçip gitmesi gereken yerde siz ışıkta bekleme yapmışsınız.
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siyah transporterın olduğu şerit düz çizgi hocam yol tek yönlü hal böyle olunca çizgi düzse yandaki şerit oda düz olur ki trafik ışığının orada düz olduğu belli oluyor bir de su birikintisine yakın yerde yine çizgi var görülüyor.

ödeyip itiraz edin ama bir şey çıkmaz gibi drone ile bazen bu tarz ihlalleri çekiyorlar bilginize

geçmiş olsun
Bedir_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çizgi varmı yokmu belli değil. İtiraz edin büyük ihtimal kazanırsınız.
mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuk haklıyı korur ve senin haklı olduğun çok açık.

Kesinlikle iptal olur bu ceza. Peşini bırakma.
x1sanalkisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam başıma aynen anlattiginiz gibi olay geldi resim dahi çekmedim dilekçede sadece açıkça belirttim ceza iptal oldu.
Hatalı olduğumda umrumda değil ceza gelir gelmez öderim çok 1002 TL ödedim.
16:11:2019 Kuzey çevre yolu İstanbul istikameti İvedik ayrımı
( Ankara ) diye bir yer var buraya sol şeritten giriş yaptım baktım otoban polisi benim plakaya bakıp yazıyor tabi sabah ( saat 08:10 ceza saati ) İvedik girişi kalabalık ama ilk defa o saatte gidiyorum o istikametten durdum indim hayırdır memur bey dedim şerit ihlali yaptın dedi başka girecek yol varda bizmi bilmiyoruz dedim sabah sabah beni uğraştırma dedi sen makbuz bitirme derdindeysen bende seninle uğraşırım uğraş benimle dedim aldım sicil numarasını yoluda çektim gönderdim avutatima cuma günü e devletten baktım hem itiraz hem polis memuru hakkında şikayette bulunduk.
Mesele burada para değil sen haksızlığa ugruyorsan hakkını ara.
mteoman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emniyet şeridi cezası yemissiniz ama çizgiler belirsiz . Tam tuzaklik ceza yalnız. Buraya geçmeyen olmaz İstanbul'da.
düz adam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oradaki şerit emniyet şeridi muhtemelen.
Hassas bir konudur o yüzden cezası da normaldir.
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben'de araç kullanırken korkar oldum. Durup dururken'de geçen 85 km'de ceza yedim. Geçen haberler'de 80'i geçene 500-1000 TL ceza yazıyordu polisler. Ya Allah aşkına otoyol'da yokuş aşağı gaza basmasan bile araç 100'de gidiyor. Bom boş dümdüz yol. At arabası mı bu 80'i geçmesin.
serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende çok ceza yedim , ama mahkemeye gidip uğraşmadım, işi gücü bırak mahkeme ile uğraş.
sene olacak 2020 , hala yolda şerit çizgisi yok, elektronik sistemler yok, adeta bilerek uygun yerlere gizlenerek millete ceza yazıyorlar.
Saliev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ceza kural ihlaline tabi ki yazılmalı hatta bazı ihlallerde asgari maaştanda fazla yazılmalı ki akıllansınlar. Burda asıl mesele trafik araç gereç belirteçlerinin doğru düzgün bakım yapmayıpta buna dayanıp vatandaşı soymak buda bu sistemin ayıbıdır. Çok geçmiş olsun hocam, bence hemen itirazınızı yapın peşini bırakmayın 1000 lira paraya insanlar ev geçindirmeye çalışıyorlar çizmedikleri şerit çizgisini size ödetemezler
sosyalortak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dilekçe yazıyorsun hocam. Haklı sebeblerini sunuyorsun, dilekçeni kısa tutma, sonuçta bu bir savunma. Olay'ın bi kaç yerde resimlerini çek, fikirlerini söyle. Amacının şerit ihlali olmadığını söyle, bu zamana kadar en ufak cezanızın olmadığını söyleyin. Aklınıza ne geliyorsa yazın. Sonra itiraz edeceğiniz mahkemeye gidin. Örneğin 3.sulh ceza kalemine. Bi 7-8 ay sürecektir. Belki de daha fazla ama mutlaka olumlu olumsuz bir sonuç gelecektir
serhat_akan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçmiş olsun, gerçekten büyük haksızlık.
hatta bir kasıt bile var, bende geçenlerde istanbul bağdat caddesindeydim, her köşe başına trafik polisi koymuşlar.
bazı yerlerde özellikle ceza yazma amaçlı çevirme yapıyorlar, ve bu şekilde handikaplı yolları özellikle seçtiklerini düşünüyorum.