Arkadaşlar Adsenseden aylık 400-500 TL kazanıyorum. Şirket açmak istedim şirket açmak 700-800 TL tutuyor. Fakat 400 tl kazanan ben 240 TL muhasebeci parası vermek zorundayım, kdv gelir vergisi v.b. 400 TL 400 TL gitti. Nasıl olacak ?
Bu arada aylık 10 000 TL 110 000 TL kazananda bir zahmet şirket açıp vergisi ni ödesin.
Devlet bu konuda 2 şey yapabilir.
1- Türk reklam verenlerden reklam alanlar bilir bu reklam şirketleri sizden tüm vergileri kesip size kalan parayı size gönderirler. 100 - gelir vergisi + kdv 38 = 62 tl gibi. Google buna benzer bir ilişki kurabilir.
2- 2000 TL kadar kazancı olanlar %20 vergi alabilir. Bu vergiyide aylık gib veya e devletten girip herkes online aylık beyan vererek %20 öder.
2000 TL üzeri kazananda bir şirket açsın artık değil mi?
İyi forumlar.
öneri sunarken bile hatalı sunuyorsunuz
2000 tl kira geliri olan şirket açıyor mu? adsense geliri için şirket açmak senelik 500000 tl ye kadar zorunlu olmamalı. tıpkı kira geliri gibi gelir vergisi verilebilmeli.
şirket açmanın masraftan düşmek adına inanılmaz avantajları var. bu kadar masrafı olan zaten bu avantajlar için açacaktır