Malesef öyle kolay değil hemen drone alıp iş yapayım diye. Rakipler şikayet ettiğinde ciddi cezalar alırsınız. Ben daha önce hobi amaçlı uçurmak için bile iha sitesinden pilot belgesi aldım drone kayıt ettirdim. Satın aldığım kişi devir etti satarkende ben alana devir ettim. Satma nedenim şu çok yerde drone uçurmak yasak. Eğerki uçurmak istersen gidip kaymakamlık emniyet vs izin alacaksın. Ormanlık alanda yaşamıyorsan da mecbur insanların içinde uçuracaksan biri beni çekiyor diye şikayet edebilir. Gidip iş yapacaksanda 1000 TL di en son iha ticari ehliyet alacaksın. Sonra drone faturası ile kayıt ettireceksin ve iş yapacaksın. 500 gr ve üzeri dronelerde kayıt yaptırıyor altında yaptırmana ve pilot belgesi almana gerek yok ama iş yapacaksan çok fazla şeyi var yani ben zevke alıp uçurayım dedim öyle olmuyormuş. Ormanda ağaç çektim sürekli.
Ekleme : Düğün işi alırım diye heveslenme çünkü artık her düğün çekimi yapanda drone var. Adam düğüne ayrı droneye ayrı para ödemez. Ama çok kaliteli çekimler yapabilirsen video editi vs düğün nişan klibi, araç çekimleri vs yapabilirsin. Araç çekimi yaptıranlarda 200-300 TL öder onlarda az para çok kalite istiyor. Ama düğün kliplerine edit çekim çok iyiyse çekim başı 1.500-10.000 TL alabilirsin. Başlangıçta 1-2 düğün nişan klibini hediye çek bunları youtubeye yükle reklam vs ver zaten iyiyse çekimlerin seni bulur çektirirler.
Benim dediğim drome 8 bin tllil felan bide 500 gr altı oldugu için ehliyey izin felan gerekmıyr düğün işleri dış mekan cekimi aklımda aslında daha farklı neler yapılabilir