ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başlıktaki isteğin gerçekleşmesi ne derece mümkün olur bilmiyorum ama nasıl türnikeden geçerken aranma vs oluyorsa orada alkol testide yapılsın belli bir alkolün üstündekiler alınmasın neden mi ?

Fenerbahçeliyim hep maçları tv den izliyordum. İzmir de yaşadığım için çok stad kültürüm yok hatta hiç yok bugün göztepe-fenerbahçe maçına gittik bornova stadına adam arabayı yolun ortasına koymuş geçerken aynalar çarptı ufak ooo arabaya vurdun falan kavga çıkartmaya çalıştılar. 5-10 kişi toplandın mı herkes erkek kesiliyor. Neyse hadi dedik boşver stada girdik 5-10 kişilik bir grup leş gibi kokuyorlar kafaları güzel birisi ne içtiyse patlıyor.

Her maç mı böyle bu ortamlar bilmiyorum ama bu kadar kafası güzel insanın bir arada olması hiç doğru değil insanlar eşiyle çocuğu ile maça gidemez bu şekilde. Başta da dediğim gibi stad kültürüm yok belki bana garip geldi ama aşırı alkollü çok insan vardı. Birde 3-5 kişi toplandın mı delikanlı oluyor herkes nedense. Sürekli maçlara giden arkadaşlar bu durum hep böyle mi ? buna bir çözüm bulunamaz mı acaba cidden merak ettim.
Öncelikle geçmiş olsun. İsteğinize gelecek olursak aslında bir şeyleri yasaklamak, yasaklanan şeyleri daha cazip hale getiriyor. Önemli olan insanlara iyiyi kötüyü ayırt ettirmek. Buda toplumsal bir davranış. Eğer toplum ve aile okul bunu sağlayamıyor ise, gerçekten caydırıcı ceza sağlamaktır. Örnek veriyorum bir adam karısını dövüyor ve 12 saat sonra göz altından serbest kalıyor. Kalmaması lazım, ya ciddi bir tutar maddi ceza kesilecek yada koyacaksın içeriye 5 yıl yatacak. Bu her türlü toplum alanında da geçerli olacak. İnsanlar diyor zaten bir şey olmaz ben yoluma bakayım. O yüzden herkes bu kadar rahat tavır sergileyebiliyor.