oceanss13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamün Aleyküm, kaç gündür hosting ile sorunlar yaşıyorum en son bir paket alarak ve özel ip alarak yeni sunucuya geçtim. Şirket adını vermek istemiyorum belki ileride veririm.

Siteye özel ip adresi aldım, blacklist kontrolü ve sunucuda bulunan siteleri tarattım. İp adresinde 200'den fazla site gözüküyordu bunu ticket ile bildirdim bu ip sadece size tanımlı bilgisi verildi. Neyse önceden bu ipi sanırım 200 site veya paylaşımlı olarak kullanmışlar belli yani.

Az önce sitenin backlinklerine bakayım dedim ve bu ip adresinde bulunan siteler benim siteme backlink vermiş gibi görünmeye başlamış ve buna anlam veremedim açıkcası. Bu konuda bana yardım edebilecek var mı bunun anlamı nedir? siteye saçma sapan backlinkler gelmeye başlamış.
Merhaba oceanss13,

Hostunuza atanan dedike ip adresine tarayıcı üzerinden eriştiğinizde örn http://192.10.10.11 gibi sizin siteniz çıkıyor ise ip size tahsis edilmiş demektir. Ancak bazen ip size tahsis edilmiş olsa bile daha önce o ip yi işaret eden aynı paylaşımlı host sunucusundaki farklı sitelerde teknik bir sorundan ötürü sizin ip adresinizi işaret ediyor olabilir. bunları en iyi hosting firmanız kontrol edebilir. Kendilerinden destek almanızı öneririz.

İyi çalışmalar.