CaSt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dava konusu nedir hukuk davası mı ceza davası mı hukuk davası ise dava türüne göre avukatlık ücreti dışında harç ve masraflar farklılık gösterebilir.
Dava Aile hukuku, sadece avukatlık ücreti hocam, harç falan hariç.

JackBlack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Baro fiyatları, taban fiyatları belirler. Yani avukat isterse 300 TL değil, 1000 TL fark koyabilir. Size o fiyattan ilerleyeceğini söyledi ve 300 TL fark var ise süreçle ilgili evrak vs. işi var mı öğrenin.
Bugüne kadar kaç tane avukat ile çalıştıysam, çoğunluğu yalancı çıktı. Elbette bunu bir mesleğe ve grubuna bağlamıyorum, belki de bana denk gelenler hep öyle idi.
Ancak insan avukat denilince, daha sözünün eri insanlar bekliyor. Bizim ülkede o kadar çok meslek grubu kirletildi ki... Benim avukatlara da pek güvenim kalmadı doğrusu.
Çok güzel bir konuya parmak bastınız hocam, ben de bu konudan dert yanıyorum. Bir soru soruyorsunuz PARA için, süreç uzar diyor. B diyorsunuz, davaya bakmamız lazım diyorlar. Kazansınlar ama bu kadar da RANTÇI ve paragöz olmasınlar sonuçta HUKUKÇILAR! (tabi lafımız böyle yapanlara)

Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada bir usulsüzlük yok. Avukat sonuçta devlet memuru değil, kendi hizmetinin bedelini kendisi belirler. TBB'nin belirlediği ise taban fiyatlandırmadır. Siz fiyatı avukat ile kuracağınız sözleşmede tain edersiniz.
Kendisi sadece BARO fiyatından hareket edeceğini söyledi. O yüzden soruyorum.