Dershaneye git ama kendin ekstra çalış, hatta kendin konuları öyle azimli bitir ki dershanedeki soru çözümleri de işe yarar hale gelsin. Baban seni anlamıyorsa yapacak bir şey yok. -18 olduğun ve (+18 olsaydın bile şimdiki yazdığım geçerli olacak) ekonomik özgürlüğünü kazanmamış olduğun için babanla zıtlaşmalarınız sonucu bir şey elde edemeyeceksin. O da seni zorlamak, zıtlaşmak, karşıt olmak için vs değil senin için dershanenin daha iyi olacağını düşündüğünden devam etmeni istiyor ki belirli bir para da ödemiş. Sen babanı, dershaneyi, okuldaki sınavları ve diğer olumsuzlukları bir kenara bırakıp hedefine kitlenmen lazım.
Daha yararlı olacağını düşünüyorsan kimseye belli etmeden ufak tefek devamsızlıklar yap ama bu süreyi de oyun oynamak, dershaneden/okuldan kaçmak olarak görme. Hedefine odaklanıp kendine yararlı gördüğün sistemle çalış ki sonunda hak ettiğin günlere ulaşasın.
Ebeveynler her zaman çocuklarının geleceğini, iyiliğini düşünür ama şunu unutma; senden başka seni kimse bir yere ulaştıramaz. Hayat senin hayatın olduğu için ancak kendin azim edersen, kendin istersen başarılı olursun. "Beni anlamıyorlar, bana zoraki dayatma yapıyorlar" psikolojisine girersen iyice derslerden koparsın bunu yapma, kendi iç dünyanda hedefine kilitlen ve çalışmayı başar. Başardığında alır karşına konuşursun, dershaneyle değil kendi emeğimle başardım dersin. En güzel cevabın bu olur.
Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için.