Webmaster34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu biraz eski fakat yazmak istedim yoast seo eklentisini aldım.Yoast destek ekibine mail attım GPL lisansı adı altında birçok yerde satıldığını belirttiler.Diğer yandan Elementor Pro eklentisi için elementor sahiplerine yazdım onlar kesinlikle ***** olabileceğini sadece kendilerinden premium alınabileceğini yazdılar.Her iki mail cevabınıda altta görebilirsiniz.

Hocam öncelikle araştırmanız için teşekkür ederim ancak Elementor Pro ne alaka onu anlamadım Yoast Seo'nun yapımcılarından birisi mi benim bildiğim kadarıyla değil anladığım kadarıyla da Elemantor bu durumu biraz fırsata dönüştürmeye çalışmış gibi Yoast'ın asıl geliştiricisi Premium lisans verirken nasıl olur da sadece onlardan premium alabiliyormuşuz anlamadım. Ayrıca GPL lisanslarını araştırmanızı isterim çünkü Themeforest gibi site üzerinden alınan eklentiler veya temalar GPL lisansı adı altında lisanslanmaktadır. Ayrıca üretici kişi lisanslama yapmak için ya kendisi bir lisans geliştirecek veya yüksek meblağlar ödeyerek lisanslayacak veya Türkiye'de biz buna patent diyoruz. Uzun zamandır bende bu durumu araştırıyorum yabancı bir çok site var ve hepsi GPL lisansı sunmakta kesinlikle bir lisans sunmuyorlar ve ayrıca Themeforest üzerinde verilen lisans da enveto üzerinden temayı veya eklentiyi güncellemek için kullandıkları bir API kodu lisans değil maalesef. Bende deneme amaçlı bir eklenti aldım kullandım bir problem yaşamadım açıkcası aslında bende uyguntemaya benzer bir sistem kurmayı planlıyorum ama şuan için sadece planlama aşamasında eğer olurda açarsam bununla ilgili olarak geniş bir bilgi paylaşacağım