Çorlu, nüfus olarak Tekirdağ'ın neredeyse iki katı. Yaşanabilecek yerleri bütçenize göre değişiyor. Nispeten lüks bir yer olsun diyorsanız; 1200-1750 arası Emlak Konutları veya Armada City var. Müstakil dubleks villalar var yine 2000 civarından başlıyor. Şehrin bir tık dışında ama lüks sayılabilecek Çorlu Park Evleri var; 900-1100 TL arası kiraya sahip. Reşadiye, Muhittin, Kemalettin mahalleleri şehrin çok içerisinde kalıyor, buralarda araba park etmek büyük sıkıntı. Ben Rumeli Mahallesi'nde kalıyorum. Şehrin alt kısmı olarak da geçiyor. Burada kira olarak 650 TL'ye 3+1 'e çıkmıştım. Bu sene 4. seneme gireceğim; muhtemelen 800 TL gibi bir şey olacak. Diğer lüks yerlerdeki aidatın aksine burada 50 TL aidat veriyorsunuz.

Rumeli Mahallesi'nin avantajı; sakin olmasının yanında, Cumhuriyet Parkı'na yakın. Basketbol, Voleybol, Bisiklet, Paten gibi hobileriniz varsa ideal yer burası olacaktır sizin için. En olmadı Nisan ayından Ekim ayına kadar çayınızı alıp yeşillikte oturabilirsiniz

Dükkan kiralayacaksanız yine konum çok önemli. 2000 TL veren çiğ köfteci var, ana cadde ve servis güzergahı ile 1 sokak var arasında. Orion AVM karşısında iş merkezleri var, kirası 4.000 TL civarı.