Arkadaşlar merhaba, Babam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Türk Vatandaşı olarak, bütün kurallara uyarak (çalışma ve oturma izni) çalışmaya Kuzey Kıbrısta jenaratör monte işinde vinç operatörü olarak çalışıyordu. Yaşamış olduğum rahatsızlıktan ötürü, babam firmadan izin alıp, bavulunu bırakarak, sadece pasaportunu alıp geldi. Fakat yine psikolojik buhrandan ötürü, geri dönmek istemedi. Çantasının içerisinde Vinç operatörlüğü yapmak için gereken ( G sınıfı iş makinesi kullanma ehliyeti, ikametgah vs,) evrakları orada kaldı. Firmaya bu durumu bildirdi. Firmadan birileri babamın bavulunu açıp, belgeleri almışlar. Firma yetkilisine teslim etmişler. Başka bir firrma çalışanına bavulu yurt içi yada aras kargo ile göndermesini rica ettik. Ki herhangi bir zorlama yoktur ki tamamen rica ve bu ricaya karşılık kendisi kabul etti, göndereceğim dedi. Şimdi kendisi de telefonu açmıyor. Firma yetkilisi, şirket sahibine whatsapptan durumu anlatan mesaj attık. Kendisi cevap yazmadan engelledi. Başka bir numaradan kendisine bu yaptıklarının suç olduğunu, belgeleri biz unutsak bile, 3. şahısları ilgilendirmeyen belgeleri yurt dışı vatandaşı olduğundan ötürü, konsolosluk yada herhangi bir polis memuruna teslim etmek zorunda olduklarını belirten mesajı babam kendilerine iletti. Cevap vermeyen adam, karakol, konsolosluk diyince, birden cevap yazmaya başladı. "burada ne bıraktıysan gel al, beni de rahatsız etme, çalışanları da rahatsız etme" diye mesaj attı. Konu hakkında ki düşüncelerinizi paylaşır mısınız ? Ayın beşinde uçağa atlayıp, maddi olarak 200 300 liralık belgeler için 1000 TL masraf edip gideceğim. Para hiç önemli değil, önemli olan burada yabancı çalışana ait belgelerin şirketin sahibinin elinde bulunması. Babamın oraya gitmesini istemiyorum. Orada başına ne gelip, gelmeyeceğinden emin değiliz. Bu yüzden ben gideceğim. Gittiğim zaman havalanından polis nezareti talep edebilir miyim ? Belgeler babama ait babamın kendisi gelmek zorunda mı, en azından bana vermeseler bile, kıbrıs devletinin elinde olmasını talep edebilir miyim. Belgeleri inkar etmeleri gibi bir durumları olmamakla beraber, whatsapp mesajında burada ne bıraktıysan gel al diyerek, kabul etmektedir