Peki şunu da sorayım. Bir domaine 50 farklı kategoride siteler kurdum diyelim. Doğal olarak siteler aynı ip de. Kendi vps sunucu da olsa aynı ip, paylaşımlı hosting alsak da aynı. Pinterest aynı ip li siteler gördüğünde siteleri veya hesapları shadow mu yapıyor diyorsunuz.
Yani şunu anlamaya çalışıyorum. Farklı pinterest hesapları ve farklı kategoriler ile oluşturulmuş siteler, aynı sunucuda ise bu hesaplar shadow mu yiyor?
Çok detaylı test etmedim ama doğaçlama gidiyorum ben şu an. Bir vps sunucum var, farklı domainler de var, sub domain siteler de var. Hatta aynı sunucuda pinterest ban yemiş 2 site de var. Ama sitelerin ban yeme sebebi, acemilik dönemlerindeki hızlı pinleme yaptığımdan dolayı. Zamana yayarak pinledigim siteler uzun süredir ayakta. Yani aynı ip de hepsi.
Yani demem o ki, sitelerin aynı sunucu ve ipde olması ban sebebi midir. Bence değildir demek istiyorum ama belki de benimkisi şansdır, bilemiyorum. Neden bu ip olayına çözüm üretmeye çalışıyoruz, onu anlamaya çalışıyorum.