Sorun pa ya da sap değil benim gördüğüm kadarı ile, 1 hosta 2. Subu kurup pa ile atıyorum. Ancak iş 3. Ve 4. Subu kurunca shadow yerse bozulur. Bu durum beni pa değilde tek ip üzerinden çok sayıda pin göndermede sorun olduğunu söylüyor.
Pa ile sap arasında bir takım farklar var ama mevzu zaten o değil.
Pinterest kendini sürekli güncellediğinden pin gönderilen siteyide kontrol etmesi gerekiyor. Bu durumda pün gönderdiğimiz ip ile pinterest botunun siteyi gördüğü ip farklı olunca spam algoritması devreye girer (bence) çünkü loglarında o ip barınır ve başka siteninde aynı ipden gönderdiğini (çok sayıda ) fark ettiğinde basar banı. Böylece kendince önlem alır. Pin gönderme ip si bir yere kadar çözüm olur haliyle.
Çoklu site kurulumlarında pinterest botlarının site ipsini farklı algılaması önemli. Cloudflare ne kadar çözüm olur, her suba aynı cloudflare ipisi görünürse aynı kapıya çıkar gibi.
Tekrar edeyim, çoklu site kurmadım sadece varsayım üretiyorum.
Pa gibi session ile pinleyip 1 domaine 100 sub kuran varsa çözümü de o biliyordur.
Yoksa api ile pinlemek basit fakat Api ileride sorun çıkaracak gibi. Api ile pinlemede hesabın hitlenmesi giderek zorlaşacak.