Apide sorun yaşamıyoruz eklenti değil özel yazılım kullanıyoruz özellikle pa eklentisinden bahsetmiyoruz kafalar karışmasın diye pa üstünden gidiyoruz session ile pinlemek içinde özel yazılımımız var aynı ipden pinlerken sürekli shadow yaşanıyor google cloud ile bu sorunu çözdük oda çok pahalı ücretsiz veya maliyeti düşürecek fikirler gerekli.
valla hocam ne api nede php ile gönderim yapıyorum birinci shadow sonunuzusöylüyorum bunu günlerce sadece bu olayıtest ederek denedim.
resimler özgünlük olayı yani sunucular üzerinden indirilen resimlerin içerisinde "
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75" böyle şeyler yazıyor ve bu sebep ile yakalanıyordum (bubenim düşüncem) şimdi resimlerde full evrim yaşattım kaynak kodlarını değiştirecek sistemler yaptırdım sorun kalmadı gibi.
şöyle söleyeyim eski sistemde pin attıgımda anında siliniyordu yada pin attıgımda pinterest anında kapanıyordu şimdi aynı domainden pin atıyorum hiçbir soun yok.
kısaca resim en başta sorun 2. pa yani php ile sunucu ip üzerinden gönderim. sap veya api bilmiyorum ama duyumlarıma göre oda sunucu ip kullanıyormuş gönderirken.
bu konuları tartışıp aktif konuştgumuz hergün tartıştıgımız 50 kişilik gurup içerisinde degerlendirip sonuşçlara vardık.