Öncelikle maliyetini belirlemelisin. Maliyetin içinde ürünün alış fiyatı+kdv+kargo+komisyon gibi ekstraları fiyatın içine dahil ettikten sonra çıkacak fiyatın üzerine ekleyeceğin senin cebine kalacak olan paradır. Gel gelelim orijinal giyim işindeysen senden her zaman daha ucuza satacaklar olacaktır. Belkide senin alış fiyatına belkide ham maliyetli fiyatına kadar düşecekler. Rekabete kapılıp bu fiyatlara kesinlikle inmeyin ve çizginizi asla bozmayın. Şu dönemde orijinal markalarda %25-30 kâr edersen ne âlâ.
Rakiplerinizden için uçmuş dediniz fiyat mı yüksek yoksa düşük mü? Eğer piyasa yüksekse kesinlikle bunun altına abartılı fiyatlarla inmeyin. Piyasayı öldürmeye gerek yok önceleri satış yaparsın sonra rakipleri de kızdırırsın senden daha çılgını çıkabilir
Kısaca, maliyet ortaya çıktıktan sonra pazar araştırması yaparak ortalama piyasa ne durumda bilgisini de toplandıktan sonra fiyatınızı belirleyebilirsiniz.
Bol satışlar.
Hocam öncelikle detaylı bilgi verdiğimiz için hem size hemde diğer forumdaşlara teşekkür ediyorum. Bir kaç bir şeyler sormak istiyorum, %20-%25lik kâr oranı satış fiyatı üzerinden mi hesaplanmalı? Mesela 60₺lik üründen 12₺-13₺ mi kâr etmeliyim?
Uçmuş dediklerim baya fiyatlı satıyorlar ama satabiliyorlar mı bilmiyorum?
Benim avabtajım şu yönde, adamların 1500₺ ye etkileşim reklamı çıktıkları halde ben bu işlemi parasız yapıyorum, istediğim hashtag de ve 3,5k takipçi ile. Bende bunu avantaja çevirip müşteri memnuniyeti için harcamak istiyorum. Mesela değişim ve iade hakkı tanımak istiyorum. Ama değişimde bu sefer kargo maliyeti artacak veya iade de direk 2 kargo parası gidecek bunun içinden öıkamadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim😇