Eger adetler yerini bulsun diye dusunuyorsaniz, her iki aile olarak kültürünüz ve beklentiniz bu yondeyse evden cikarilacak olan kiz tarafi oldugu icin bence baslangicta biraz anlayis göstermeniz ve mantiksiz dahi olsa zahmeti kendiniz cekerek kendi ailenize cektirerek degil de yalnizca kendiniz cekerek karsi tarafa biraz iltimas geçin ve istediklerini gerceklestirin. Aksi takdirde daha sonrasinda dugun gunu yorulmus olmayi tercih edeceginiz bir durum olusabilir. Bu konu yillarca isinip isinip onunuze gelebilir.Ha yok ben boyle bir insan degilim derseniz zaten bizlere sormaniza gerek bile yoktu. Dogru bildiginizi yapacaksaniz eninde sonunda demektir ancak tatsızlık cikacaktir mutlaka orasi kesin. Simdiden agirliginizi koyun vs gibi seyleri de cok yanlis buluyorum ben. Dugun dernekte buyuklerin gonlunu yapmak icin biraz zahmete katlanmak bana o kadar da gereksiz gelmiyor ancak diger yandan prensipte yanlis buluyorsaniz bu isi çözümlemesi gereken zaten mustakbel esiniz hanimefendi. Siz aradan cekilin birakin o halletsin. Halledemiyorsa o sizden yardim istesin. O durumda da kayinvalidenizin degil esinizin gonlunu yapmak icin fedakarlik yapiyor durumuna gelirsiniz en azindan.
Bir diger alternatif de tüm gemileri yakmak ama su noktaya kadar gelmisken boylesine kucuk bir sey icin deger mi tartisilir.

Esimin huzuru bozulursa benimkisi kat be kat bozulur diye dusunerek 10 yillik evlilik hayatimda inanmadigim ve bana cok sacma gelen bir suru sey yaptim ve hic biri de benim evime hukmeden kisilerin istilasi disaridan asiri mudahale durumu gibi seylerle sonuclanmadi. Buyuklerin gonullerini yaptik hatta bazi durumlarda yapmadigimiz seyleri aa tabi tabi yaptik diyerek yalan bile söyledik. Nereye kadar tolerans göstereceğinizi bilirseniz nerede duracaginizi da net bir sekilde ortaya koyarsaniz bazi durumlarda insanlari biraz idare etmekten zarar gelmez diye düşünüyorum.