[QUOTE=Makalex;1075832396]
operawebuser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok yanlış adama çok yanlış ithamlar yöneltiyorsun
1- eşimin çalışmamasına sonuna kadar karşıyım.hatta evde oturcam diyen bir eşi kabul edemem
2- Kız kardeşim olsaydı sevdiği insanla evlendiği sürece ister düğün yapmış ister yapmamış vs laf etmem.Sabahtır bunu belirtmeye çalışıyorum.Yeterki mutlu olunsun.Diğer saçma isteklerle kafaları bulandırmaya gerek yok.
3- siz işin manevi yönüne fazla takılmışsınız ben onu gördüm sizde.Bu yüzden gelin tarafının isteklerine çok doğal bakıyorsunuz.
4- benim anlatmak istediklerimi anlamamak için çok ısrar ediyorsunuz.Benim laflarımı okursanız sürekli orta yol bulunsun diyorum.çok ılıman bir fikir atıyorum.Siz sürekli olarak eşinin ailesinn dediğni yap diyerek olmaması gerekn bir tarafa çekiyorsunuz.Şu dünyada bu tarz boş işlerle zaman öldürcek kadar uzun yaşamıyoruz.Yok kız evinden alsınlar yok sunu yapsınlar bla bla bla.Bunları bıraksın herkes.Tüm dertler bitti kız alma nasıl olcak diye sorun yaşıyo insanlar

Kız kardeşiniz olmadığı için böyle düşünüyorsunuz çünkü kız kardeş duygusunu tatmadığınız için laf etmeyeceğinizi söylüyorsunuz. Kız kardeşiniz olsaydı, ya da şuan evli misiniz tam anlayamadım ama inşallah Allah size güzel çok tatlı bir kız çocuğu nasip eder ve sizde aslında benim ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Bu topraklarda yaşayan insanların geçmişten bugüne gelen örf adetleri vardır. Her örf adete saygı duyulur mu? Tabi ki hayır! Ancak, geçmişten gelen bazı adetler vardır ki bunlar bence zihnimizden hayatımızdan kesinlikle ayrılmamalıdır. Kızım kardeşim sevdiği insanla evlendiği sürece düğün yapıp yapmaması değil sorun. Kızım kardeşim sevdiği insanla evlenecekse, önce gelecek adam gibi karşıma oturup niyetini belli edecek. Ben gideceğim o çocuğu araştıracağım. Allah'ın emriyle gelip isteyecek. Bunlar önemli konular. Orta yol bulunacak bir durum yok hocam. Zaten arkadaş orta yolu bulmayan bir kız tarafından bahsediyor. Bende diyorum ki o taraf orta yolu bulmuyorsa, gerekeni sen yap. Eğer seviyorsan tabi ki. Son oalrak aşağıya bir skeç bırakıp bu konuya ayırdığım sürenin onuna geliyorum. Bir aile içerisinde baba için kız çocuğunun ne kadar önemli olduğunun güzel işlemişler. İyi seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=y7cRVJ1X2ns
Ben geniş açıdan bakabilen bir insanım.Kız kardeşim olmadığı için havadan atıp tutmuyorum.Bilakis insanlar zor durumda kalmadan evlensinler mutlu yaşasınlar istiyorum.Yazdığım yazıda sonuna kadar arkasındayım.Tabiki bizlerle tanışacak edecek.Ama saçma istekler sunmazdım diyorum.Gönülleri nasıl istiyorsa o şekilde yapsınlar.Kız çocuklarını aşırı severim.İnş kızım olur.Ki kızım olduğundada aynı şeyi onada söyleyeceğim.Nasıl bir hayat istiyorsa nasıl mutlu oluyorsa ben arkasındayım.Ben arkasında olmazsam mutlu olamaz.Düğün masrafı etmek istemiyoruz dersede kabul ederim.Çocuğumun arkasında duramıcaksam baba olmanın bi manası yok bana göre düğünmüş bilmemneymiş takılmayın bunlara.Hepi topu suyunu sıksan 80 sene yaşıyoruz.dertlerle boğuşmaya gerek yok