''istemeyide doğru bulmuyorum.Kadınlar istenilmesi gereken bir varlık mıdır ?'' Şu cümle ya da soru şu hayatta gördüğüm göreceğim en saçma soru. İlla ki bir nesne ya da bir obje istenilmez. İstemek kavramını ben sana açıklayayım sen idrak et bu şekilde olur mu? Evleneceğin bir kadını Allah'ın emri ile istersin. Bu istemek şudur. Ben sizin kızınız ile ciddi bir yola çıkıp hayatımı birleştireceğim demektir. Baba anne, aile büyükleri nedir? Çocuğunun üzerinde karar yetkisi olabilecek onları kötülükten koruyacak, karşılıksız seven, iyiliğini düşünen insanlardır. Uygun görür onaylar, uygun görmez onaylamaz. Senin kız kardeşini annenden babandan istemesinler direk evlendirme dairesine götürüp evlensinler o zaman? Bu senin için mantıklı ise zaten konuşmanın bir anlamı yok. Diğer söylediklerin tamamen kişiye göre değişen konular. Benim çevremde kredi çekip hem kadın hem erkek çalışıp ortak ödeme yapıyorlar. Bunları istemiyor musun? Ev alma borca girme o zaman? Eşinin çalışmasını isteyip ev giderlerine ortak olmasını mı istiyorsun? Konuş işe başlasın o zaman? Senin verdiğin bu örnek ne biliyor musun? Eşini evin içine kapatıp, kredi çekip ödemeyediği için zorluk çeken erkek türü. Ayağını yorganına göre uzat veya planlama yaparak geleceğini hazırla. Bu kadar basit.
çok yanlış adama çok yanlış ithamlar yöneltiyorsun
1- eşimin çalışmamasına sonuna kadar karşıyım.hatta evde oturcam diyen bir eşi kabul edemem
2- Kız kardeşim olsaydı
sevdiği insanla evlendiği sürece ister düğün yapmış ister yapmamış vs laf etmem.Sabahtır bunu belirtmeye çalışıyorum.Yeterki mutlu olunsun.Diğer saçma isteklerle kafaları bulandırmaya gerek yok.
3- siz işin manevi yönüne fazla takılmışsınız ben onu gördüm sizde.Bu yüzden gelin tarafının isteklerine çok doğal bakıyorsunuz.
4- benim anlatmak istediklerimi anlamamak için çok ısrar ediyorsunuz.Benim laflarımı okursanız sürekli orta yol bulunsun diyorum.çok ılıman bir fikir atıyorum.Siz sürekli olarak eşinin ailesinn dediğni yap diyerek olmaması gerekn bir tarafa çekiyorsunuz.Şu dünyada bu tarz boş işlerle zaman öldürcek kadar uzun yaşamıyoruz.Yok kız evinden alsınlar yok sunu yapsınlar bla bla bla.Bunları bıraksın herkes.Tüm dertler bitti kız alma nasıl olcak diye sorun yaşıyo insanlar

Alıntıladığınız diğer mesajla benim savunduklarım arasında ne gibi bir ortak nokta buldunuz acaba. Kaynana lafı geçince gelin tarafını mı tuttum oluyor. Erkeğin Kayınvalidesi de kaynana oluyor.
Mesajımı rica ediyorum tekrar okuyunuz. Önceki mesajımı dahil.
seni etiketlediğimin farkında bile değilim

yanlış olmuş.Diğer arkadaşın mesajını seçmiştim halbuki.Farketmeden senin mesajıda almışım sanırım