operawebuser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
istemeyide doğru bulmuyorum.Kadınlar istenilmesi gereken bir varlık mıdır ?
Burda evlenen her erkek yıllraca ev borcundan yakınır.Sürekli zorluk çeker.kaç tane kadın gördünüz zorluk çeken.Sürekli erkeklere dayatılan şeyler yüzünden zorda kalan hep erkektir.
Ev alıncak kredi çeksin.Çocuk büyüyecek borca girsin.Kadınların kaç tanesi erkek kadar dertli ?
Erkeklere dayatılan birçok şeyden dolayı en sonunad boşanmalar ortaya çıkıyor.Erkek ve kadın ortak karar alacak ona göre davranılacak.Benim bahsettiğim bu.Gidip sırf kaynana istiyo diye hiçbir şey yapmam ben.
Sevdigiğim kadınla oturur orta yol bulurum onu yaparım.Ne ben ne sevdiğim insan başkalarının fikrine göre hareket etmemeli.

Kendi annemde ortaya fikirler sundu.Ama hiçbirini yaptırtmadım.Tıpkı onlardan gelen fikirleri yaptırtmadığım gibi.Evlilik çiftler arasındaki ortak fikirle yürümezse bir ömür o konular dert olur.Evlenirken ben bunu yaptım diye sürekli ortaya sunulur.O yüzden kaç mesajdır bunu anlatıyorum.Bırakın kayınvalideyi bilmem neyi.Nasıl mutlu oluncaksa konuşun tartışın o şekilde devam edin.
''istemeyide doğru bulmuyorum.Kadınlar istenilmesi gereken bir varlık mıdır ?'' Şu cümle ya da soru şu hayatta gördüğüm göreceğim en saçma soru. İlla ki bir nesne ya da bir obje istenilmez. İstemek kavramını ben sana açıklayayım sen idrak et bu şekilde olur mu? Evleneceğin bir kadını Allah'ın emri ile istersin. Bu istemek şudur. Ben sizin kızınız ile ciddi bir yola çıkıp hayatımı birleştireceğim demektir. Baba anne, aile büyükleri nedir? Çocuğunun üzerinde karar yetkisi olabilecek onları kötülükten koruyacak, karşılıksız seven, iyiliğini düşünen insanlardır. Uygun görür onaylar, uygun görmez onaylamaz. Senin kız kardeşini annenden babandan istemesinler direk evlendirme dairesine götürüp evlensinler o zaman? Bu senin için mantıklı ise zaten konuşmanın bir anlamı yok. Diğer söylediklerin tamamen kişiye göre değişen konular. Benim çevremde kredi çekip hem kadın hem erkek çalışıp ortak ödeme yapıyorlar. Bunları istemiyor musun? Ev alma borca girme o zaman? Eşinin çalışmasını isteyip ev giderlerine ortak olmasını mı istiyorsun? Konuş işe başlasın o zaman? Senin verdiğin bu örnek ne biliyor musun? Eşini evin içine kapatıp, kredi çekip ödemeyediği için zorluk çeken erkek türü. Ayağını yorganına göre uzat veya planlama yaparak geleceğini hazırla. Bu kadar basit.