Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neyin çilesini çekiyorsun? Benim söylediğim ile ''Bu yüzden eşlerin birbirini eşit derecede aileye karşı koruması lazım'' cümlenizin alakalı yanı neresi? Kız tarafı ''bana ev almazsan, bana araba almazsan evlenmem demiyor ki? Her detayı düşünen kadınlardan bahsediyoruz farkında mısınız? Hemen hemen her kız çocuğu ergenlik çağını atlattığı andan itibaren evleneceği günü, giyeceği gelinliği, elinde tutacağı çiçeği hayal etmez mi? Sen giyeceğin damatlığı ne zaman hayal ettin? Evden kız çıkarmak tabirini doğru bulmuyorsun ama kız isteme tabirini eminim ki doğru buluyorsundur. Bende diyorum ki, bu özel günle alakalı erkeklere göre kadınlar daha çok önem verir ve bu durum aslında arkadaşın üzülmesi gerektiği bir durum değil. Düğün ile alakalı gelin arkadaş ve ailesi bunu bu şekilde uygun gördüyse bu konuda alttan alması gereken taraf erkek tarafıdır diye düşünüyorum.
istemeyide doğru bulmuyorum.Kadınlar istenilmesi gereken bir varlık mıdır ?
Burda evlenen her erkek yıllraca ev borcundan yakınır.Sürekli zorluk çeker.kaç tane kadın gördünüz zorluk çeken.Sürekli erkeklere dayatılan şeyler yüzünden zorda kalan hep erkektir.
Ev alıncak kredi çeksin.Çocuk büyüyecek borca girsin.Kadınların kaç tanesi erkek kadar dertli ?
Erkeklere dayatılan birçok şeyden dolayı en sonunad boşanmalar ortaya çıkıyor.Erkek ve kadın ortak karar alacak ona göre davranılacak.Benim bahsettiğim bu.Gidip sırf kaynana istiyo diye hiçbir şey yapmam ben.
Sevdigiğim kadınla oturur orta yol bulurum onu yaparım.Ne ben ne sevdiğim insan başkalarının fikrine göre hareket etmemeli.

Kendi annemde ortaya fikirler sundu.Ama hiçbirini yaptırtmadım.Tıpkı onlardan gelen fikirleri yaptırtmadığım gibi.Evlilik çiftler arasındaki ortak fikirle yürümezse bir ömür o konular dert olur.Evlenirken ben bunu yaptım diye sürekli ortaya sunulur.O yüzden kaç mesajdır bunu anlatıyorum.Bırakın kayınvalideyi bilmem neyi.Nasıl mutlu oluncaksa konuşun tartışın o şekilde devam edin.