Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neyin çilesini çekiyorsun? Benim söylediğim ile ''Bu yüzden eşlerin birbirini eşit derecede aileye karşı koruması lazım'' cümlenizin alakalı yanı neresi? Kız tarafı ''bana ev almazsan, bana araba almazsan evlenmem demiyor ki? Her detayı düşünen kadınlardan bahsediyoruz farkında mısınız? Hemen hemen her kız çocuğu ergenlik çağını atlattığı andan itibaren evleneceği günü, giyeceği gelinliği, elinde tutacağı çiçeği hayal etmez mi? Sen giyeceğin damatlığı ne zaman hayal ettin? Evden kız çıkarmak tabirini doğru bulmuyorsun ama kız isteme tabirini eminim ki doğru buluyorsundur. Bende diyorum ki, bu özel günle alakalı erkeklere göre kadınlar daha çok önem verir ve bu durum aslında arkadaşın üzülmesi gerektiği bir durum değil. Düğün ile alakalı gelin arkadaş ve ailesi bunu bu şekilde uygun gördüyse bu konuda alttan alması gereken taraf erkek tarafıdır diye düşünüyorum.
Damat olarak şunlardan birini kabul etmem gerekiyor; yani ,
1 ailemin kendi uzaktan gelen akrabalarını evindendüğün salonuna postalayıp, kız tarafının yanında getirdiği misafirleri evde agırlayayım,
2 yada kınadn sonra500km yol yapıp annemi eve getireyim, sonra pazar sabahı erken den 500 km yol yapıp kızı almaya gideyim sonra 30 dakika içinde kız evden çıksın geri 500 km damatlıkla düğün salonuna geleyim, sonra düğünüme katılayım.. imam nikahı içinde birine vekalet bırakayım. Neden çünkğ ben erkek tarafıyım.. ama kına için 20 bin düğün içinde 20 bin salo tutayım ğstüne.