Ben boşandım

2. Evliliğim için gün sayıyoruz.
Çok daha güzel tecrübeler paylaşabilirim kardeşim.
Şakası bir yana eğer ailesi ile savaşa giriyorsanız geçmiş olsun, gelin kardeşimin senin yanında olup desteklemesi ve bu işi olur şekilde çözmesi gerekiyor.
Diğer türlü ciddi bir savaş yaşarsınız, en sonunda da "ya tamam lanet olsun huzursuzluk çıkmasın" deyip herşeyi kabul edersiniz (tecrübe ile sabittir)
Bahsettiğin yapıda değilim hayatımda hiç bir şeye ya tamam demedim, demem de mantıklı olan neyse onu yapmayı doğru buluyorum, en basında düğünden önce het kararı biz alacagız dedik zaten.. ben sadece hatunun hayalllerini gerçekleştirmede sorumlu görüyorum kendimi bunuda ona söyledim.
Mantıksız insanlara kulak asmadık mesela
Burada hangisi mantıklı ?
Aynı şey başıma geldi. Ev eskişehirde kız tarafı Bandırmada.
Cuma akşamı Bandırmada kına gecesi yaptık. Bir grup gencimiz eskişehirde kaldı bir grupta kınadan hemen sonra Eskişehire döndü. Biz de sabah 8-9 civarı kuşak bağlama falan derken 10 da Bandırmadan çıktık yemek kuaför ıvır zıvır akşam oldu.
Siz nasıl yani cuma kına, cumartesi kız alma pazar düğün mü yaptınız ?
2 düğün yapıyorsun biraz giriyor ama...
sana önerim tavrını şimdi koy.. senin söylediğin mantıklı..
aklın yolu bir..
Zaten suanda düğün salonu parası kadar kınayada para harcandık.
Karşı tarafın teklif ettikleri yapılabilir bir şey ise onların dediği gibi yapmaya çalış görünen o ki pek anlayışlı değiller biraz zahmetli olur ama düğün üstü tatsızlık çıkmamış olur bir çok olaya şahit oldum bu ve benzeri şeyler yaşayıp düğün günü ayrılanları o yüzden yapabiliyorsan o şekilde yap düğünden sonra zaten onlar yoluna sen eşinle yolunuza bakacaksınız. Benim nacizane tavsiyem bu şekilde.
Karşı tarafın dediğini yaptıgımda olay su oluyor sence yapılabilir mi ? Erkek tarafı dügüne 300 kişi çagırıyor ve bunlara biz burda olmıcaz siz düğün salonuna gidin diyor, sonra kız tarafından gelen 40 kişiyi kendi evimizde agırlıyoruz, ki benim akrabalarımda 300 km öteden gelecekler,
Hic bir şeye karışma öyle yada böyle olucak bu is sabır et bekle 3 gün sonra sen kendi evinde sözünü geçirmeye bak.
Aileni düşünme diyorsun sen böyle mi yaptın ?
Yoruma gerek yok, kaynana ne derse o. Ben bir hafta bekledim nikah ve kınadan sonra

Mantıklı ya da mantıksız
Bizim de arada 500km vardı, babamın evinden çıktı
Senin babanın evinden mi çıktı gelin anlamadım ? Ne demek abi kaynana dediği olacak mantık neyse o olur.
Evlilikten öğrendiğim en önemli şey şu : Nasıl başlarsa öyle devam eder
Naçizane tavsiyem , ipleri asla yenge hanımın ailesine verme , gerekirse bu olacak diyerest çek , aksi durumda ileride de çok sıkıntı yaşarsınız
Ve ben evlendiğimde çok ısrar etmelerine rağmen kınaya gitmemiştim