Sistem hakkında az çok bilgim var temsilcilerle aklıma takılan birçok şeyi konuştum.Birçok şikayetvar yorumlarınıda okudum.
Bu sisteme girmedim.
Sistemin benim mantığıma yatmayan kısımları tam olarak şöyle.
1- almak istediğiniz paranın 7% 10% gibi katılım ücreti alıyorlar.Bu ücreti sistemden çıktığınız takdirde büyük bir çoğunluğunu geri alamıyorsunuz.
2-Sisteme girdiniz ödemeleri düzenli yapıyorsunuz.Anlaşmanıza göre 5.yılda parayı alacaksınız.Fakat birkaç ay ödeme geciktirirseniz parayı alacağınız zamanda sıkıntılar çıkıyor.
3-sisteme girdiniz 1-2 yıl ödediniz sistemden çıkmaya karar verdiniz.Paranızı 6 ay sonra geri alıyorsunuz
4-sisteme girdiniz herşey yolunda gitti ödeme zamanı geldi ve para size verilmiyor.Siz gidip evi buluyorsunuz.Onlar sözde eve expertiz gönderip evin değerini belirliyorlar. Alacak olduğunuz parayı size değil evin sahibine gönderiyorlar.Firma evin üzerine şerh koyuyor bununla ilgili tüm noter masrafları size ait.Şerhi kaldırma masraflarıda size ait.
5-Benim en çok takıldığım nokta bugün sisteme 200 bin TL için girdim ve aylık 2 bin TL ödüyorum diyelim.yıl 2019 bugün 3+1 bir evin fiyatı benim olduğum yerde 250 - 300 arası değişiyor.Ben firmadan parayı 5 yıl sonra alıcam.Peki 5 yıl sonra 3+1 bir evin fiyatı sizce kaç para olacak.Benim burada firmaya ödediğim para ödediğim gibi kalıcak hiçbir değeri olmayacak ve değer kaybedecek.
Şöyle bir örnek vereyim.Ben normal bir şekilde 2015 kasım ayında 2+1 evi 125 bin tl aldım.şuan evimin değeri 200 bin TL.
Bence aylık 2000 TL ve üzeri ödeme yapabilecek gücünüz varsa her ay o parayla gidin külçe altın alın yada dolar alın yada başka birşey
Araba almak için ise kısa vadede sistem ihtiyacınızı görür zarar ettirmez.