Hocam teşekkür ederim inceleyeceğim hemen, ben kafama takılan birkaç şeyi açayım müsadenizle;
Şimdi ben fullstack web dev. olmaya çalışıyorum fakat şöyle bir durum var, backend'i katmıyorum orası sonraki iş.
Flexbox'a baktım, baya baktım hatta, prototürk'ün flex kullanarak yaptığı 3 tane döküm var, onları izleyerek bende döktüm falan, yani biraz yapabiliyorum ama tam responsive olmuyor, beceremediğim kısımlar var, bunları çalışarak, tekrar tekrar pratik yaparak pekiştirmeye çalışıyorum
Ama bootstrap'de sanki bu iş biraz daha kolay gibi, misal tabi bu kesin değil ama anladığım kadarıyla belli nav nesneleri var, bunları koyunca ekran küçülünce otomatik nav falan değişiyor, javascript falan yazmaya gerek kalmıyor gibi gördüm ben, onun dışında öteki arkadaşa yazdığım gibi popülerlik açısından da biraz önem veriyorum bootstrap'e.
Col row olaylarını biliyorum az buz, daha önce dökümantasyonundan çalışmıştım biraz ama daha reallife problems tarzı, böyle iş gelmiş de onu dökmeye çalışıyormuşum gibi öğrenmeye çalışıyorum ki karşıma problemler çıksın onları çözeyim.
Dediğim gibi en çok navbarlarda takılıyorum, bir de resimlerde örneğin bir resmi koyduk, o resimlerin ekran küçülünce alta kayması, otomatik scale olması yada tamamen öyle durup horizontal scrollbar açması gibi problemlerle çok karşılaşıyorum malesef :/
Navbarı falan unut onlar Component sen Grid sistemine bak. Responsive'i ayarlayan Grid, Navbar'ı kullanmasanda olur ben nav'ı Tab(Sekme) kullanmadıkça, kullanmıyorum. Resimleri responsive yapmak için
img-fluid class'ını ekle. Bir üst divin genişliğine göre resmi boyutlandırır.