SEO paket hizmeti satan konularda yazılan sitemi uçurdu, super hit gelmeyw başladı filan gibi yorumlara çok fazla itibar etmeyin. Siteye yapılan bazı çalışmaların ani hit getirisi yapabileceğini ancak bunun bazen çok zararlı olduğunu ve hatta sitenin google'dan ceza yiyebileceğini de bilin. Yapılan işlemlerin ve siteye girişlerin, google sıralamasındaki yerlerin kalıcı olup olmadığını deneyimlemek için belli bir süre geçmesi lazım. Aniden yükselen hit aniden gidiyor, artık ondan sonra domain de çöp oluyor.

Satılan paketlerin altına bir haftada sitelerini aniden sihirli değnek değmiş gibi zıplatan işlemleri ballandıra ballandıra tarafsızmış gibi yazanlar başkalarının da bu işlemlere binlerce TLcikler ödemesine sebep oluyor.

Daha yeni karşılaştığım birşeyi yazıp bitireyim. Yapılan SEO çalışması (!) ile çok çok popüler ve araması yüksek bir kelimede sitem google aramalarında 2. sıraya yükseldi. Günlük 150.000 - 200.000 hit geliyordu. Müthiş iş başarmıştı SEO UZMANI (!).

2 hafta geçmedi tüm site google'den uçtu. Normal hitlerim de gitti. Artık ilk 100'de bile yokum. Sadece SEO çalışması yapılan kelimede değil tüm kelimelerde. Site isminde ilk 2de mutlaka bulunurdum. Artık onda bile ilk 100'de değilim. SEO yaptırmadan önce 3000 - 5000 organik hitim vardı. Onlardan da oldum. Şimdi başka bir SEO UZMANI arıyorum önceki herifin neler yaptığını tespit edip silsin de siteyi eski haline döndürsün diye.