Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam 😊 Sizin gibi yurt dışını deneyimlemis arkadaşların yorumları eminim ki bir çok arkadaşın da planlama yapmasinda katkı sağlayacaktır. Benim planlamamda aynı sizin gibi. Yürümeyi seven birisiyim. Peki merak ettiğim bir konu var. Vize alırken, banka hesabınızda bulunan para tutarının önemi var mı? Yani şu kadar banka hesabinizda para olması gerekiyor vs gibi?
Teşekkürler.
Vize alırken aldığınız ülkeye göre şartlar değişiyor. Benim vizem vardı; iş sebebiyle sürekli bulunuyor. Ancak eşime almamız gerekti. Ona sponsor oldum ve son 3 aylık hesap dökümü verdim. Ek olarak günlük 25€x2 Kişi gibi bir hespa yapıp banka güncel bakiyesini öyle gösterdim. Yani 7 gün kalacağız, iki kişiyiz 7*25*2= 350€ Ama siz tek kişiyseniz kendiniz için günlük 35€ gibi gösterin, sağlam olsun.

İşin güzel tarafı, hesap dökümü aldıktan sonra kimse bankaya bakmıyor. Anında çekip harcayabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızdan ödünç alıp, yatırıp, hesap dökümü alıp, geri de verebilirsiniz. Yapmadığım iş değil.