Hocam A class bir ülke düşünmüyorum. Ben sadece 2-3 günlüğüne gidebileceiğim, Ukrayna, Azerbaycan vs vize gerektirmeyen yerler olabilir diye düşünüyorum. Hadi taş çatlasın 3000 TL ile gideyim. Benimkisi biraz kendimi şımartıp o tadı alıp bir sonra ki hedefime daha yüksek yerler koymakla alakalı

Bugün bu parayla Ukrayna'ya gidip 2-3 gün takılıp geri dönebilirsem, yani bu bütçe ile kısa da olsa yurt dışı seyahati yapabilirsem bundan sonra ki hedefim 1 yıl içinde İtalya'ya ya da İspanya'ya gitmek olacak.

Kendime bu şekilde bir hedef belirlemek ve bu hedefler doğrultusunda küçük birikimler yapmak istiyorum.
Öncelikle o para ile gitmek sıkıntı.
Gürcistan deneyebilirsin.
Ukrayna pasaport kontrollerini sıkılaştırdı, kimlik ile giren yalnız erkeklerin %99'unu sorgu odasına alıyorlar. Otel rezervasyonu, dönüş bileti, gün sayısı kadar 50 dolar + 250 dolar görmek istiyorlar. Yani 5 günlüğüne gidiyorsan cebinde 500 dolar para olmalı. Bu para ukrayna'nın istediği para. Bir de yabancı ülkeye gidiyorsun. Garantinin olması lazım, banka hesabından acil bir durumda çekebileceğin para, kredi kartında acil durumda yeni bir bilet alabileceğin limit olmalı. Paranı çaldırırsın, pasaportunu çaldırırsın, her yer buz kayar düşersin kolunu bacağını kırarsın, bir aksilik olur dönüş uçuşunu kaçırırsın vs... Yabancı bir memlekete ucu ucuna para ile gidilmez. Acele etme, bütçeni arttır. Schengen için vize masrafından ziyade sponsorun yoksa schengen vermek için mali durumuna ve iş durumuna hassas bakıyorlar. Ukrayna'da eskisi gibi ucuz değil ve son 1 senedir girişte çok ciddi sayıda tek erkeği deport ediyorlar. İnternette arama yaparsan anlarsın durumu. Bahsettiğin rakama Gürcistana gidilebilir. Ama baharda mayısta falan...