digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığımız işin felsefesini ne zaman öğreneceğiz hocam?
Kim kimin hakkını yiyor.
Bu sıralama sonuçları birilerine babasından miras kaldı da google mirası gasp etti haber sitelerine mi verdi?
Böyle konular defalarca açılıyor.
Google sitelere hakkını vermeyi taahhüt etmez.
Google arama yapan kullanıcıya aradığı konuda doyurucu içerik vermeyi hedefler.
Ne yazarsan yaz haber sitesi çıkıyorsa bundan rahatsızlık duyanlar haber sitesi olmayanlardır.
Kullanıcılar yani arama yapan adam aradığı konuda bilgiyi buluyorsa google webmasterların ne düşündüğünü umursamaz.
Gerçekten şaşırıyorum böyle konuları görünce.
Bakkalların çıkıp, bu marketler ucuz satıp tüm müşterilerimizi çalıyor hakkımızı yiyor diye isyan etmesine benziyor.
Gazeteler daha çok okunmak için kullanıcının ilgilendiği her konuda içerik üretirler.
Bunda şaşılacak ne var?
Ve google'ın milyon indexi olan, günlük binlerce içerik üretebilen, kullanıcı memnuniyeti yüksek olan haber siteleri yerine 17 yaşındaki blooger ergenin instagram ile ilgil sayfalarına öncelik vermesi gerektiğini nereden çıkardınız merak ediyorum?

Kullanıcı memnuniyeti olmasa düşerler.
Kullanıcılar o sayfaya girdikten sonra aradıklarını bulamayıp çıkıyorlarsa sitenin gücü yetmiyor orada kalmaya.
Bir makale yazıyorum. Haber sitelerinin arkasından 7. sayfadan giriyorum sonuçlara.
3 ay sonra bakıyorum makalem 1. sıraya çıkmış haber sitelerini geçmiş.
Google websitesi hazırlayanlara değil, arama yapanlara göre algoritmasını günceller.
Eğer arayanların çoğu bu aramadan memnunsa sıralama da algoritma da değişmez.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir gazetede sadece haber mi bulunur? Okuyucu şiirlerinden cinsel bilgilere emlak ilanlarından köşe yazılarına tonla bilgi bulunur.
Yani bir gazetede vatandaşı o gazeteye aldırmaya teşvik edecek herşey bulunur. Hatta poster dağıtır gazeteler, takvim dağıtır vs...
Neden? maksat çok satmak çok okunmak.
Şimdi de para hite ve ziyaretçiye bağlı.
O yüzden ziyaretçi getirecek her konuda sitelerine içerik koyuyorlar.
Bir haber sitesi sadece haber veren site demek değildir, bir portaldır ve haber sadece bir yanıdır.
Bu makaleleri haber sonuçlarına vermiyorlar, haber sonuçlarının güncelliği ile kazandıkları hit ve link gücü ile tüm aramalarda yükseliyorlar.

Google kullanıcının ne kadar bilgili olduğuyla ilgilenmez.
Kullanıcının ne kadar tatmin olduğu ile ilgilenir.
Google'ın müşterisi arama yapanlardır ve sıralama algoritmasını arama yapanlara göre geliştirir.
Webmasterlara göre değil.
Bir sayfanın tıklanması memnun kalındığını göstermez ama o linke tıklayanların çoğunluğu aramaya ve diğer sonuçları tıklamaya devam etmiyorsa aradığını bulmuş demektir.

Laf kalabalığını insanları sitede tutmak için yapıyorlar. 3 satırlık bilgiyi 1000 kelime makalenin içine saklıyorlar ki ararken okuyup sitede kaldığın süre artsın. Yani profesyonelce çalışıyorlar.
Lütfen yapmayın. İnsanların vaktini almak profesyonelce mi ? Eğer 3 satırlık bilgiyi 1000 kelime yerine 1000 kelimelik o konuyla ilgili başka bilgi verse profesyonelce olurdu sanırım. Yazı hakkında kullanıcılar o konuya ait başka bilgileri de edinmiş olurdu. Ama Laf kalabalığı sadece kullanıcıların vakti almaktan başka bir durum değildir.Arkadaşında dediği kullanıcılar bilinçli olmadığı için o kalabalığın içinde öğrenmek istediği bilgiyi arıyor ve site yine üst sıralarda çıkıyor. Benimde şikayetim dediğiniz gibi 3 kelimeyi 1000 kelime de anlatmaktı. Ama dediğim gibi o konu hakkında merak uyandıracak diğer konuları açıklamaya çalışsa kullanıcı için daha verimli olacaktır. Yine de teşekkür ederim bilgileriniz için.