Yaptığınız işin felsefesini ne zaman öğreneceksiniz hocam?
Kim kimin hakkını yiyor.
Bu sıralama sonuçları birilerine babasından miras kaldı da google mirası gasp etti haber sitelerine mi verdi?
Böyle konular defalarca açılıyor.
Google sitelere hakkını vermeyi taahhüt etmez.
Google arama yapan kullanıcıya aradığı konuda doyurucu içerik vermeyi hedefler.
Ne yazarsan yaz haber sitesi çıkıyorsa bundan rahatsızlık duyanlar haber sitesi olmayanlardır.
Kullanıcılar yani arama yapan adam aradığı konuda bilgiyi buluyorsa google webmasterların ne düşündüğünü umursamaz.
Gerçekten şaşırıyorum böyle konuları görünce.
Bakkalların çıkıp, bu marketler ucuz satıp tüm müşterilerimizi çalıyor hakkımızı yiyor diye isyan etmesine benziyor.
Gazeteler daha çok okunmak için kullanıcının ilgilendiği her konuda içerik üretirler.
Bunda şaşılacak ne var?
Ve google'ın milyon indexi olan, günlük binlerce içerik üretebilen, kullanıcı memnuniyeti yüksek olan haber siteleri yerine 17 yaşındaki blooger ergenin instagram ile ilgil sayfalarına öncelik vermesi gerektiğini nereden çıkardınız merak ediyorum?
Kullanıcı memnuniyeti olmasa düşerler.
Kullanıcılar o sayfaya girdikten sonra aradıklarını bulamayıp çıkıyorlarsa sitenin gücü yetmiyor orada kalmaya.
Bir makale yazıyorum. Haber sitelerinin arkasından 7. sayfadan giriyorum sonuçlara.
3 ay sonra bakıyorum makalem 1. sıraya çıkmış haber sitelerini geçmiş.
Google websitesi hazırlayanlara değil, arama yapanlara göre algoritmasını günceller.
Eğer arayanların çoğu bu aramadan memnunsa sıralama da algoritma da değişmez.
Ülkemizde kullanıcılar bilgili mi sizce ? Tabiki talep olur onlar o paylaşımı yaptığı andan itibaren en üste cikiyor zaten bir şeyin nasıl yapılacağı haber niteliği taşır mı sizce ? Ben size şaşıyorum bir kullanıcı tabiki de ilk siteye tiklayacaktir tıklanmasi memnun kalındığını göstermez