Hocam ışıklandırma yanlış, otomatikte çekiyorsunuz sanırım bir de makinede, o da tamamen yanlış. Biraz F değerini (diyafram) aşağı çekip enstanteneyi 1/500 civarlarında tutup bir kaç poz çekin 1/200 altına düşmeden istediğiniz şekilde ayarlayın uygun ışığa göre. Bir kaç pozdan sonra istediğin pozlamaya kavuşacağınızı düşünüyorum.
Bir de paraflaş'dan ziyade ürün çekimlerinde kompozisyonu daha düzgün oluşturabilmeniz adına Softbox sürekli ışık kullanmanızı öneririm.
Aynen dediğiniz gibi otomatikde düz çekimler yapıyorum. Dediğim gibi fotoğrafçılıkla alakalı hiç tecrübem yok açıkcası.
Bir fotoğrafçıya gidip durumu anlatsam ayarları yaparlar mı?
Ve sizce ekipmanlar iyi mi?
hocam bütçenizi kısıtlı diye düşünüp size bi tarif veriyim belki işinze yarar.
malzemeler:
büyük bir bristol
3 adet beyaz renkli karton
yapılış: 3 adet beyaz renkli kartonu u olacak şekilde birleştirin. daha sonra bristolü alın sonsuz perde şeklinde serin köşe olmasın ama sonsuz perdeyi bilirsiniz o şekilde serin ve kenarlardan yapıştırın ışığıda çekim esnasında kenarlardan ayarlayın görünür yere gölge düşmesin ona göre ışıkların açısını ayarlayın. sonrasnda cekim yapın kumaş derdi olmaz aynı zamanda da güzel bir görüntü sunar içerisi beyaz olduğu için ışığı iyi yansıtacak 2 adet beyaz ışıkta cok rahat işinizi görecektir. amatörce ama bazen hayat kurtarır.
Hocam şahsi işlerim için dediğiniz uygulanırda kurumsal bir şirkette abest kaçar.
Bu bahsettiğiniz perdenin satışı yok mudur?
Bütçem olmadığı için zamanında böyle çekmiştim.
Bence gayet başarılı.
Ve ne yazık ki bizim çekimlerimiz bu kalitenin yanından geçmiyor.
Benden önce çalışan arkadaş bu sistemi kurdurup sonrada dışarıda çekim yapmış. Yani kendiside üstesinden gelememiş o odanın
Nasıl bir standart sağlayabiliriz bilmiyorum.
Bütçem olmadığı için zamanında böyle çekmiştim.
Bence gayet başarılı.
Ve ne yazık ki bizim çekimlerimiz bu kalitenin yanından geçmiyor.
Benden önce çalışan arkadaş bu sistemi kurdurup sonrada dışarıda çekim yapmış. Yani kendiside üstesinden gelememiş o odanın
Nasıl bir standart sağlayabiliriz bilmiyorum.