Merhaba dostlar, ttnetin saçma alt yapı problemi ile 2mbps hız aldığım hattımı iptal edip, Turkcell Superbox fırsat sınırsız 10mbps(129TL) tarifesine geçiş yaptım. Hem taşınabilirlik açısından işime yaradığı için hem de sabit hız verdiği için tercihim bu yönde oldu.
ZTE - MF286R marka modem taktılar.Sorduğumda artık yeni aboneliklere bu modem takıldığını ilettiler. Dün başvuru yaptım bugün sabah geldiler. Çok zamanım olmadığı için test edemeden çıktım. Akşam test edeceğim.
Sormak istediklerim;
- İlk ay 500gb verdiler (sms ile öğrendim) . Sınırsız tarifede neden ilk ay 500gb tanımladılar? Caymayalım diye mi tanımlıyorlar acaba? ( ilk ay 500gb cayma bedeli 400 küsür lira)?
- Birde ufak bir araştırma yaptığımda bu ZTE modem eski tip huawei modemlere göre vasatmış. Bu konuda sorun yaşayan oldu mu?
Edit 1:
İlk ay 500 gb olayını müşteri hizmetlerine sordum. Tarifeye yeni geçenlere ilk ay tanımlıyorlarmış, aylık ortalama kaç gb tüketildiğini ölçümlemek amacıyla yapıyorlarmış. Sınırsız olarak 10mbps hızında 4.5g olarak faydalanabiliyormuşum.
Edit 2:
Güncelleme:
Değerler bu şekilde çıkıyor. İndirme ve yükleme hızları ortalama bu şekilde ancak pingler çok oynak. Bazen 120 , bazen 30 olabiliyor. Ortalama 70 diyebilirim.
Online oyun oynamadığım için test etmedim.
Kopma , yavaşlama olmadı hiç.
Aynı zamanda modemi 3g'ye aldığımda yine aynı değerler çıkıyor. Ama sanki 3g modunda daha stabil çalışıyor gibi geldi.