Seoraks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar eşim için küçük bir araba alacağım ben Antalya da yaşıyorum, istediğim temizlikte arabayı izmir'de buldum, gidip izmirden alacağım,
Sorularım
1.arabayı eşime alacağım dolayısıyla onun üzerine yapılacak araba, nasıl bir yol izlemeliyim.
2.izmirde güvendiğim dostum var, ben oraya gitmeden bu arabayı nasıl yine eşimin üzerine alabilirim,
3.plakasını antalya plakası yapmak istiyorum ve kızımın isminin kısaltılmışı nhr yapmak istiyorum, bunu izmirde yapabilir miyim ve bize kaça malolur.
merhabalar
1. sorunuza istinaden eşiniz gitmiyorsa 180 tl verip noterden vekalet alıp eşinizin üzerine araç alabilir ve satabilirsiniz.
2. sorunuza istinaden eşiniz hiç gitmeden izmirdeki ve antalyadaki noterler aracılığıyla arkadaşınıza vekalet verebilir alış için.
3. aracın plakasını antalya yapmak istiyorsanız eşinizin üzerine olacaksa antalyada ikameti olmak zorunda ikamet antalyadaysa araç devir esnasında plaka değişikliği olacak demelisiniz ve plakaları söküp notere teslim etmelisiniz. noter size plaka basım belgesi verecek onunla şöförler odasına gidip 60 tl yeni plaka bastırırsınız.

özel plaka konusunda emniyetle görüşmeniz gerek bildiğim kadarıyla satıştan önce görüşülmesi gerekiyor.