Ön açıklama: Özelden sorulmuş 9 firmaya aylık 1200 lira para ödüyorum. 1 tanesi sorunsuz çıkmadı.
Değerli arkadaşlar ilk olarak konunun teknik ayrıntılarına pek hakim olmadığımı söyleyeyim. Ama 2 yıldır site işleriyle uğraşan biri olarak artık bende takıntı oldu hosting sorunları. İnanın 1-3-5 değil 100 kere aynı sorunlar yaşandı (abartılı olsun diye100 rakamı verilmedi cidden 100). Mesela taşıma problemi. Üşenmedim saydım forumda 11 kere site satın almışım. 10unda değil 11inde de taşıma problemi yaşandı. Biz hallederiz diyorlar ama halledemiyorlar. Siteleri oradan alıp öteki yere koyamıyorlar. Bu çok çok zor bir işlem midir bilemiyorum. Öyleyse kusura bakılmasın. Diğer sorun siteler pat diye gidiyor database error. Neden gitti? kapatıp açalım düzelir. Neden gitti. Düzeldi. Düzeldi ama neden gitti? Cevap yok. Siteler yavaşladı. Cevap: Saldırı olabilir. Saldırı var değil dikkat edin, olabilir. Hangi site? belli değil. Bu sözler 1 firma için değil durun yine üşenmeyip sayayım tam 9 firma için. Yurtdışı olanları söyleyim yerlilere ayıp olmasın: godaddy, cantabo, hetzner. Var mı daha kallavisi bunlardan? Diyelim 100 lira kazanıyoruz 10 lira hostinge veriyoruz. Ama normalde kazancımız 150 lira. Aradaki 50 lira bu site kapanmalarından kaynaklı çöpe gidiyor. Herkes zarar ediyor.