Merhaba arkadaşlar.Kısa süreli kuveyttürk ile sanal pos çalışmamız oldu.Allah bir daha düşürmesin ben ne hata etmişim çok geç fark ettim.
Hesapta 10k+ üzeri para var ve şuan 3-4 harcama itirazı geldi diye hesaba bloke kondu 120 gün. Sebep soruyorum açıklama yok, kısmı bloke yapın içerde 1k beklesin diyorum kabul etmiyorlar.
Bddk ya şikayet ettim, kendi müşteri memnuniyet bölümüne şikayet ettim, sosyal medya kanallarından iletişime geçtim, genel müdürlüğü aradım çözüm yok.
Hiç bir mevzuata uygun değil bu yaptıkları.Hepsini geçtim banka çalışanı bana yalan beyanda bulundu ve harcamam itirazı sayısını 11-15 adet söyledi ve hergün 2 tane geliyor dedi.(3 hafta önce söyledi )
Dün harcama itirazı birimi ile mail ile görüşme şansım oldu ve ilgili birim işletmem ile alakalı toplam sayının sadece 4 olduğunu söyledi.
Bu banka hem yalan söylüyor bana hemde paraya acıklama yapmadan konuyor.Hesapta duruyor para kullanamıyorum. Çözüm önerisi olan arkadaş varmı acaba ? Onca ödeme var yapacağımız, forumda arkadaşlarımız var iş yaptığımız, kiradır faturalardır duruyor.Hepsini geçtim küçük kızım var yeni doğan onun masrafları üst üste gelince kafayı yemek üzereyim artık.Başka işe konsantre olamıyorum bu bloke yüzünden.
120 günlük süre dolmadan paranı alman mümkün olmaz. Dua et masak bildirimi felan yapmasınlar yoksa bundan sonra hiç bir banka sana pos vermez
Harcama itirazı gelebilmesi için 3D Secure'siz işlem gerçekleştirilmesi gerekmiyor mu? Ödemeler pos sistemine 3D'den geçerek yansıyorsa nasıl chargeback açılabiliyor?
3Dli işlemler içinde geliyor ancak burda bankalar %90 satıcıyı koruyor alıcıya iade yapmıyor.
Neden harcama itirazı geliyor acaba? Muhtemelen 3-4'te kalmayabilir daha çok harcama itirazı olabilir diye düşünüp bunu anormal hareketlilik olarak yorumladıkları için komple bir bloke uyguluyorlardır
Banka kendini korumak için zaten bu blokeyi koyuyor farklı harcama itirazları gelirse sıkıntı çekmemek için.