HIO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herkese merhaba. Kayseri üniversitesi grafik tasarım bölümünde okuyorum (2 yıllık)
Bölümümden memnun olmadığım ve pek de başarılı olamadığım için değiştirmeyi
düşünüyorum. Aynı okulda basım ve yayın bölümü var. Bu bölüme geçmek istiyorum.
Ne zaman geçebilirim? , gano ne kadar olmalı bunları merak ediyorum ?
Örneğin ilk yarıyıl da geçebilir miyim ? lütfen yardım
Kurum İçi Yatay Geçiş Esasları Başvuru Şartları MADDE 5- (1) Kayseri Üniversitesi bünyesinde eşdeğer düzeyde diploma programları arasında önceden ilan edilen kontenjan ve geçiş şartları çerçevesinde Kurum İçi Yatay Geçiş yapılır. (2) Kurum İçi Yatay Geçiş yapabilmek için öğrencinin kayıtlı olduğu programdaki bütün derslerini alıp başarılı olması gerekir. (3) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda sağladığı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 4 üzerinden en az 2,50 olmalıdır. (4) Kurum İçi Yatay Geçişlerde aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak ikinci öğretim diploma programına yatay geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler. Birinci öğretimden ikinci öğretime yatay geçişlerde 2 ve 3 fıkralarındaki şartlar aranmaz. (5) Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarında başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilirler. (6) Ön lisans programlarına 2. yarıyıldan önce 3. yarıyıldan sonra; lisans programlarına 2. yarıyıldan önce 5.yarıyıldan sonra Kurum İçi Yatay Geçiş yapılamaz. (7) Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına Kurum İçi Yatay Geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır. Başvuru İçin İstenen Belgeler MADDE 6- (1) Kurum İçi Yatay Geçiş başvuruları aşağıda belirtilen belgelerle yapılır: a) Öğrencinin yatay geçiş yapacağı programı belirten dilekçesi. b) Öğrencinin sorumlu olduğu bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren onaylı belge (Not Durum Belgesi). c) Öğrencisi olduğu birimden alacağı onaylı eğitim-öğretim planı ve aldığı derslerin içerikleri. Başvuru Tarihleri MADDE 7- (1) Kurum İçi Yatay Geçiş başvuruları, istenen belgeler tamamlanmış olarak her yıl Üniversite Yönetimi tarafından ilan edilen tarihlerde ilgili Fakülte Dekanlığına, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne şahsen yapılır.

https://www.kayseri.edu.tr/Yonetmeli...l-esaslari.pdf

Bunun haricinde merkezi yerleştirme ile geçişi inceleyin. Aslında öğrenci işlerine sorsanız daha iyi bilir ama ben hiç bilen ve yardımcı olan öğrenci işleri görmedim.