trane34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu şekilde sıkıntı yaşar mıyım? Mesela Netflix'i ele alalım. Merkezi Abd'de de. Her ülkeye şube açmış ve ülkelere vergisini veriyor. Bütün şubeler Netflix şirketi adı altında.

Şimdi benim Türkiye'de X şirketim var, Estonya'ya şube açtım aynı x şirketi adı altında. Oradan açtığım paypal hesabıyla ödeme alsam ve bozdurma işlemini o ülkede yapıp merkez şubeye yani buraya dolar olarak transfer etsem parayı bir problem olur mu?
Netflix her ülkede ayrı ayrı şirketler açıyorlar yani birbirinden bağımsız, müdürü vs vs kağıt üstünde var.
Senin durumun çok farklı, Sen ürün çıkışını Türkiye den yapıyorsun ama malları a ülkesindeki firma satıyor.

İkinci soruna gelecek olursak;
1 - Türkiyede üretim yapan A adında bir şirket
2 - Estonyada satış yapan B adında bir şirket
var.
Olay örgüsü ise; B şirketi, A şirketinin ürettiği ürünleri herhangi bir ödeme aracı ile satışını tüm dünyaya yapıyor. b Şirketinin kazandığı bu paraları ile A şirketine göndermesi gerekiyor (Min Vergi ile).

A şirketi ürettiği ürünleri kağıt üzerinde b şirketine ihraç ederse kdv den yırtar ve sadece gelir vergisi öder (A ve B şirketi fatura kesmek şartı ile). A şirketi B şirketinin sattığı ürünleri Türkiyeden kargolar ve kargo ücretlerini gider olarak göstereceği için KDV alacaklısı bile olabilir
Eğer ki A şirketi B şirketine fatura keser ve malları gönderirse(kağıt üzerinde) B şirketi o zaman bu faturayı ödemek zorunda kalır. (PAYPAL yada nerden satarsa satsın para A şirketinin banka hesabına gelmek zorunda)