Tüm firmalar ile çalışmasakta buyuk firmaların tamamı ile, orta ölçekli olanların çoğu ile çalışma yapmış biri olarak söylüyorum ki dert tasa bitmiyor. Kendinizi ayrı tutmanızı anlıyorum ama f/p ve stabil hizmet sunan Türkiye de neredeyse hiç firma yok diyebilirim. Hoş datacenterlar göçüyorken host firmaları üzerine konuşmak ne kadar mantık çerçevesinde bilmiyorum. Direkt yabancılara yönelip bütçeye göre firma seçmeli. En azından yılda minimum 3-5 soruna, defalarca down/up lara ve daha bir cok sorundan herhangi birine denk gelmek yerine 3-4 yılda bir bu tür sorunlara denk gelinmesi daha az saç baş yoldurtur
Hocam inanın denemedim yurtdışı firmalarını ancak denemeyide düşünmüyorum yanlış anlamayın size saygı duyuyorum görüşünüz belkide doğrudur fakat ben Türkiye'den alışveriş yapmaya çalışıyorum e-ticaretten ziyade elimden geldiği kadar gündelik hayatımda da buna dikkat ediyorum.Ayrıca Türkiye'de gerçekten işini iyi yapan firmalarda var konu sahibi olarak firma ismi vermem yanlış olur fakat bugüne kadar 1 kez dahi sorun yaşamadığım ticket açmadığım 4-5 yıldır çalıştığım firmalar var büyük kesintilerde dahi mağdur etmediler.Ben sadece negatif yönde çoğunluk olan kesimden bahsettim ve düzeltilmesi hepimize iyilik olur fikrini aktarmaya çalıştım.Bu zihniyetimi beğenmeyen yanlış bulan olabilir saygı duyarım.
Kesinlikle,haklı olduğunuz konular var. Evet datacenter alt yapısı olarak ülke olarak eksikliklerimiz,teknoloji olarak geride olduğumuz konular mevcut. Aslında sorun datacenterlardada olmuyor son zamanlarda bizim ülkemizde telekom kaynaklı problemler fazlası ile oluyor. Devletimizin alt yapısı diyelim.
Ayrıca lütfen sizlerden rica ediyorum konuyu siyasi yöne çekmeyelim kapansın, silinsin istemiyorum bu konuda forum yönetimi hassas biliyorsunuz dediğim gibi bir nebze olsun faydası dokunur diye yazdım o nedenle tekrardan dikkat etmenizi rica ediyorum.