Merhaba,
Malumunuz telefon fiyatları çok yüksek durumda şuan,
Facebookta xiaomi kullanan kişilerin yardımlaştığı gruplarda satılan cihazlar, neredeyse yurtiçi garantili fiyatının yarısı.
Benim aklıma takılan bir kaç soru mevcut, bu deneyimi yaşayan ve daha önce çakma imeili bir cihaz kullananlar aydınlatırsa çok müteşekkir olurum.
Almayı düşündüğüm cihaz Xiaomi Mi 9T PRO 6/128 modeli.
Cihazın yurtiçi xiaomi Türkiye garantili fiyatı 4700 TL civarı.
Facebook gruplarında satılan cihazın fiyatı 2500 lira kayıtlı fiyatı.
Bu cihazları alan kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazla ve bu cihazları alan yaklaşık 20-25 kişiyle konuştum bir problemlerinin olmadıklarını dile getirdiler.
Aklıma takılan sorular;
1-) Yurtiçi garantili ve yurtdışı garantisiz bu cihazlar arasındaki fiyat farkını sadece kayıt ve ötv ücreti mi oluşturuyor ?
2-) Ben bu cihazı aldığımda kaçak yazılan bu imei ile ileride ne gibi bir sorunlar yaşarım ?
3-) Cihaz imei atıldıktan sonra güncelleme alır mı veya ne gibi bir değişiklik olur normal imeili cihazlar arasında ?
4-) Aradaki bu fiyat farkına almaya değer mi ?
Herhangi bir sorun olursa 250 TL ödeyip kayıt edebiliyorsunuz. Devlet tarafından tanınan hak bu, yeni çıktı.
Garantisiz olması dışıda eksi bir yanı yok.
3 Yıl xiaomi cihaz kullandım hocam, öyle imei atılmış filan. Bir sıkıntı çıkmadı, çıkacağını da sanmam.
Yurtdışı mi9t kullanıyorum kayıtsız normal de 3 ay oldu hâlâ mesaj bile gelmedi siz düşünün 😂
Sorun olmaz
Enfazla imei ilerde patlayabilir. 60 60 tl ücretle yeniden imei attırırsınız.
Yaklaşık 2 aydırda ben 9t kullanıyorum. Herhangi bir kapanma mesajı vs gelmedi. Mesaj gelene kadar devam. Mesaj gelirse atma yöntemi paylaşıldı diğer forumlarda
4 + 4 ay süresi var (sim1 sim2 olarak)
Aynen hocam atma kısmı kolay çift sim var o da güzel. Belki de hiç kapanmaz
sorun çıkacağını zannetmiyorum hocam çıkarsa 50 liraya atıyor telefoncular yeni imei
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, zamanınızı ayırdınız çok saolun aklımdaki soruları cevaplamaya yardımcı oldunuz