Hayır

bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polis, Bekçi, Müdür vs hepsi memur hocam. Görevi başında kime hakaret edersen et o maddeden yargılanırsın. Yani polis statüsünde olduğundan değil görevi başında memur olduğundan.

Madde veremidiğin için (çünkü yok) PVSK'ya bağlıdır diye ifadeler kullanmanı doğru bulmadım sadece. Sonuçta özellikle sizlerin kanunları uygularken daha hassas olması lazım. Sizler olmayan kanunu, başka bir kanuna bağlıyorsunuz. (varsa kanun öğrenmiş olurum diye de sordum) Demek ki savcılarda bunu yapıyor ve haliyle uygulamada hatalar çıkıyor.

Uygulamalardan bahsediyorsun. Uygulamarda sıkıntı olmaması açısından kanunların açık ve yoruma dayalı olmaması gerekiyor. Yakında muhtemelen kanun güncellenir bu tartışmalardan sonra. Benim şahsi fikrim bu yetki bekçilerde olmalı kanunlar çerçevesinde. İyi akşamlar
biz de memuruz, öğretmeniz , bize de sövdüler, yakamızı yırttılar, ölümle tehdit ettiler , ölümle tehdit eden sms attılar , evimize giderken önümüzü kesdiler. dava açtık 2 sene sürdü hakim cezaya yer olmadığına karar verdi "sinirle yapılan söylemler ciddiyeti yoktur o yüzden ceza vermeye gerek yoktur" dedi. Ben sınıfta kalkıp diğer öğrenciye tokat atan bir öğrenciye çık *** dışarı hayvan herif dediğim ve dışarıda da sen nasıl insansın ailenden hiç mi terbiye almadın zayıfları ezmek bir insana yakışır mı sen demekki insan değilsin dediğim için soruşturma geçirdim ceza aldım.