Sepetya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorgulamakta haklısın. Ben ÇMB yasasını ezbere bilmem. Ben polisim. Benim büroma gelen emirde ve hatta SAVCU ve HAKİM nezdinde bu zamana kadar ÇMB arkadaşlarımızın içerisinde bulundukları CERAYİMLERDE uygulananı söylüyorum. ÇMB'ye kimlik sorduğunda eğer mukavemet edersen SAVCI'nın da onayı ile kabahatler kanunundanceza yersin. ÇMB motosiklet ile seni durdurduğunda durmaz kaçar isen 384 TL idari para cezası uygulanır.

ÇMB'ye görevi başında hakaret edersen, mukavemet edersen görev başındaki memura hakaretten ya da fiili müdahaleden yargılanırsın. ÇMB an itibari ile resmi mahkemelerce POLİS statüsünde değerlendirilir. Ben sana madde vermiyorum. Ben sana an itibari ile senin savunduğun yasal düzeneğin yıllardır içinde olan biri olarak uygulanan ve bilmen gerekeni söylüyorum.Bunu tartışma konusu olarak da algılamanı istemem.

Sadece bu konunun gereksiz yere çok büyütüldüğünü düşünen biriyim. Saygılar
Polis, Bekçi, Müdür vs hepsi memur hocam. Görevi başında kime hakaret edersen et o maddeden yargılanırsın. Yani polis statüsünde olduğundan değil görevi başında memur olduğundan.

Madde veremidiğin için (çünkü yok) PVSK'ya bağlıdır diye ifadeler kullanmanı doğru bulmadım sadece. Sonuçta özellikle sizlerin kanunları uygularken daha hassas olması lazım. Sizler olmayan kanunu, başka bir kanuna bağlıyorsunuz. (varsa kanun öğrenmiş olurum diye de sordum) Demek ki savcılarda bunu yapıyor ve haliyle uygulamada hatalar çıkıyor.

Uygulamalardan bahsediyorsun. Uygulamarda sıkıntı olmaması açısından kanunların açık ve yoruma dayalı olmaması gerekiyor. Yakında muhtemelen kanun güncellenir bu tartışmalardan sonra. Benim şahsi fikrim bu yetki bekçilerde olmalı kanunlar çerçevesinde. İyi akşamlar