Sepetya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BİLGİLENDİRME: ÇMB kanununda genel kolluk kuvveti olarak geçer. Genel kolluk kuvvetleri (Polis, Jandarma, ÇMB ve Sahil Güvenlik) yetkmilerini PVSK'dan alır.

Anlam çıkartamıyorsan değerli kardeşim kimliğini vermezsin. ÇMB, kimlik ibraz zorunluluğundan dolayı KABAHATLER KANUNU'na dayanarak sana idari işlem uygular. ÇMB, yetkinlik açısından Özel Harekat eğitimi alarak göreve alınmış yetkin EMNİYET PERSONELLERİ'dir. ÇMB Kanunu'nda da belirtilenmaddede 2556 sayılı kanuna göre zor ve silah kullanabilir. 682 kanunu hüküm gereğince de yargılanır.

Kanunlarında açıklar var. Şuan da çalışmalar yapıldı diye biliyorum. Evet sorgulayabilirsin. Ancak İzmir'de mahkemenin almış olduğu karar üst mahkemelerce bozulacaktır. Nitekim en basitinden dün EGM ve İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI sitelerinden yapılan açıklamaları okursan resmiyette fazla detay aramana gerek kalmaz. Ayrıca ÇMB ile POLİS kıyaslamasını yapmanın mantığını anlayabilmiş değilim. Hepsi senin güvenliğin için çalışır. Hepsi sana hizmet eder. Şüpheli görürse kimlik sorar, aracını moturunu durur sorgulatır. Gerekirse bağlar. Hepsi de halkın huzuru içindir. Yetkilerini maddede arayacaksak eğer dava etmek gerekir.
Alıntı
Madde 3 –Çarşı ve mahalle bekçilerinin görevleri şunlardır :A) Genel kolluk kuvvetlerinin derhal müdahalesine imkan bulunmıyan acele ve zaruri hallerdeki görevleri
Alıntı
Genel kolluk kuvvetlerine yardım yönünden görevleri :
Yanlış! Genel kolluk kuvveti olarak demiyor. Genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olarak geçiyor. Bunlar çok farklı. Hala da yetkilerini PVSK'den alır diyorsun ama bunu gösteren bir madde gösteremiyorsun. Yanlış bilgilendiriyorsun.

Alıntı
Yetkilerini maddede arayacaksak eğer dava etmek gerekir.
Kanunlarla yönetilen bir ülkedeyiz. Polis olarak öncelikle benden fazla senin buna dikkat etmem gerekiyor. Tabi her yetkiyi maddelerde arıyacam o cümleyi nasıl kurarsın anlamadım. Herkes kendi kafasına birilerini durdurup kimlik sorsun o zaman? Kanunlar düzeni korur, vatandaşların haklarını korur. Bende önüme gelen bir kişiye kimlik sorayım? Neden yapmıyorum, çünkü yetkim yok.

Ben bekçi kimlik sormasın demiyorum, yetkisi yok diyorum. Herkes yetkisi dahilinde iş yapsın. Kimse hukukun üstünde değil. Kanun düzenlenir, muallak durum ortadan kalkar o zaman eyvallah deriz.