Öncelikle herkese iyi forumlar.Bu gün öyle araştırma yaparken güneş enerji sistemlerine denk geldim ve devlette çok destekliyor ve bankalar bu iş için kredide veriyor.Benim sorum şu yönde 1MV lık bir tesis kurulumu için ortalama 1 milyon dolar gibi bir bütçe gerekiyor araştırmalarıma göre.Bu yatırımın %60 ını tkdk projenizi onaylarsa karşılıyormuş herhangi bir değişiklik oldumu bilmiyorum ama son baktığıma göre bu yöndeydi.

Şimdi merak ettiklerim şunlar;

1-) 1 milyon doların %60'ı yani 1.000.000/100x60= 600.000$'ını devletmi karşılıyor?

2-) Varsaalım 600 bin dolarını devlet karşıladı.Kalan 400 bin doları ben kendi cebimden çıkaramıyorum.Ama o da ne güneş enerjisi kredi adı altında bankalar kredi veriyor.Şimdi bu konu hakkındada şöyle bir sorum var;
Benim projem onaylanmış, fizibilite raporu yapılmış işte ne bileyim aylık ne kadar MV üreteceğim ve bunun satışından ne elde edeceğim, kurduğum tesisin kendini ne kadar sürede amorti edeceği aylık ne kadar kazanacağım hesaplanmış ve onaylanmış herşey.Bankaya bunlar ile birliktemi başvuru yapıyorum.Yani şunu anlatmaya çalışıyorum satacak yerim hazır buna dair bütün belgelerim evraklarım hazır bir gelir getireceğide ortada.Banka bu şekilde buna kredi veriyor mu? Yoksa illa cebimde bir miktar param olması lazım mı?

Bu konu hakkında bilgisi veya bir düşüncesi olan arkadaşlar var ise yazabilirler mi? Çok merak ediyorum çünkü çok mantıklı geldi bana.Sizce mantıklımı yoksa ölü bir yatırım mı?