Neden böyle bir konu yazma gereği hissettim çünkü bence çalışmayan bir hizmeti satmakla insanların parasını alıp hizmeti vermemek, dolan..mak aynı şey, aksini düşünen varsa bilemem.
Neyse gelelim konumuza, geçenlerde
buradaki bir konuda aynı hizmeti verildiği yazılmış, yani konuyu açan arkadaş hizmet satıyor. Ve ben de daha önceki deneyimlerimden (ki olmadı) bunun nasıl yapıldığını eğer olursa çalışabileceğimizi PM beklediğimi yazmışım. Buraya kadar anormal bir şey var mıdır? Herkesin hakkı değil midir bir hizmet alacaksa detaylarını öğrenmeye?
Neyse gelelim asıl meseleye, hizmeti verecek arkadaşın daha ilk mesajı benim yazdığım mesajı alıntılayarak verişi ortada, konuya bakılınca görülüyor zaten. Şimdi repin hizmeti alacak arkadaşlara naçizane bedavadan uyarım:
Repin yapacak hesapların hepsinin shadow bansız olması gerekmektedir. Ve hizmeti satan arkadaşa sorulduğunda verilen cevap, nereden bilsinmiş 10,000 hesabın shadowlu olup olmadığı? İyi de bunu ben mi bileceğim, hizmeti satan kişinin sorumluluğunda değil midir?
Ha shadow banlı hesaplardan repin yapılamaz mı? Hayır elbette yapılır lakin repin sayısı görünür ama o fotoğraftaki görüntülenme sıfırdır. Yani o repinin bir faydası yoktur. Bunun bir yolu yok mudur? Elbette vardır, shadowsuz yapılacak hesaplardan olan repinlerin görüntülenmeleri artmaktadır ki 30 hesapla yapılan repinin fotoğraf görüntülenmesine bizzat şahidim.
Ama şurada şu sıkıntı çıkıyor. 10 bin repin 250 TL yazılmış, 10 bin hesaptan sağlıklı repin yapılabilmesi için 10 bin adet IP kullanmak zorundasınız ki kullandığınız hesaplar shadowa düşmesin, bunun için tek tek proxy kullanmak zorundasınız ki en ucuz proxy TR de 10-15 TL hadi yurt dışından aldınız diyelim ortalama 1$...
Yani 10 bin hesaptan sağlıklı repin yapabilmek aylık 10.000$ proxy demek ki bunu karşılamak mümkün görünmüyor. Hadi diyelim mobil internet kullanacaksınız, Vodafone, Turkcell yada Telekom tarifesi, bunu da karşılayabilecek mobil paket yok çünkü pinterest'in daha açılış sayfası 22 mb, repin yapılana kadar, yani siz IP değiştirene kadar 1 repin için harcadığı mb sayısı 30. Yani 10,000 repin yapılacaksa ne kadar gb lazım olur varın siz hesaplayın, onu geçtim şu an öyle bir mobil paket yok, almaya kalksanız 15'er gb'lık paketlerden ne kadar kullanmanız gerekir onu da siz hesaplayın.
Hal böyle iken, hizmet satan arkadaşa gerekli sorular sorulmuş ama cevap bile verememiş, onu geçtim hizmeti almak için konuya yazıp gerçekleri öğrenmeye çalışmanın adı da konu baltalamak olmuş..
Şimdi soruyorum herkese, repin hizmeti alacaksanız, çalışmayan bir sisteme para ödemek mantıklı mıdır? Yada böyle bir sisteme para öder misiniz? Yaptığınız repin fotoğrafın altında sadece görünecek ama hiçbir faydası olmayacak ama siz cebinizden para ödeyeceksiniz? Nasıl mantıklı mı?
Neyse çok uzatmadan, konuyu inceleyen arkadaşlar bütün detayları okumuş olur, benim repin hizmeti alacak arkadaşlara naçizane tavsiyem olsun ve şunu özellikle belirtiyorum ki bu işi layıkıyla yapanları tenzih ederim.
Herkese sevgiler, bol kazançlar...
Not: Hakkını arayıp, gerçeği öğrenmeye çalışmak konu baltalamak değildir. A'dan Z'ye sattığınız himet hakkında fikriniz yoksa o hizmeti satmayacaksınız, satacaksanız da sorulan sorulara cevap vermek satıcının sorumluluğundadır. Cevap verememek nasıl bir mantıktır, okuyan herkesin takdirine kalmıştır...